Pakistanas galingai stato Rusiją į vietą - skelbiama, kokį pateikė reikalavimą  ()

Rusija turi didelių problemų dėl savo energijos išteklių pardavimo Azijos rinkoje, o dabar Pakistanas taip pat pareikalavo nuolaidos rusiškai naftai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakistanas pareikalavo nuolaidų Rusijos naftai. Jis nori, kad Maskva suteiktų net 40 procentų nuolaidą.

Situaciją savo tinklaraštyje „Telegram“ pakomentavo Rusijos kariuomenės ir politikos apžvalgininkas Anatolijus Nesmijanas, dar žinomas El Murido slapyvardžiu.

Azija ir toliau naudojasi apgailėtina Maskvos padėtimi, kuri dėl karinių nuotykių prarado Europos rinkas. Iš pradžių Kinija ir Indija pirko energijos išteklius su didžiulėmis nuolaidomis, o dabar maži regioniniai veikėjai, įskaitant Pakistaną, taiko tą pačią taktiką.

Tačiau būtinybė parduoti energijos išteklius su didžiulėmis nuolaidomis – anaiptol ne pagrindinė Maskvos problema Azijos rinkoje. Didžiausia kliūtis – silpna logistika. Maskva buvo priversta atsisakyti parduoti naftą Pakistanui dėl tanklaivių trūkumo. Maskva tiesiog neturi kuo siųsti daugiau „juodojo aukso“ į Aziją.

„Pasisuk į Rytus“ – tai blefas liūdnai mąstantiems Rusijos federalinių kanalų žiūrovams. Europos prekybos kryptis infrastruktūriškai įrengta jau šimtus metų. Tiesa, paaiškėjo, kad ją galima sugriauti per daug trumpesnį laiką, bet Azijos infrastruktūra iš viso nebuvo pastatyta“ , – rašė Muridas.

 

Jis pabrėžė, kad tiesiog nėra tinkamo pakaitalo Europos rinkai, kurią Putino režimas nukirto savo rankomis. Pagal palankiausią scenarijų Rusijos Federacija į Aziją galės perkelti tik kelias dešimtis procentų tų kiekių, kurios anksčiau atiteko ES.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(163)
(1)
(162)

Komentarai ()