27-erių metų anglas pasistatė mažą namelį, žiūrėdamas „YouTube“ vaizdo įrašus (Video)  ()

Kotsvoldse, vaizdingoje Anglijos kaimo vietovėje, vaizdo įrašų prodiuseris, netekęs darbo, nusprendė savo kieme pasistatyti mažą namelį, rašo businessinsider.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis įkūrė „YouTube“ kanalą kaip papildomą užsiėmimą, kad galėtų išsilaikyti, kol ieškos kito darbo, ir dokumentavo savo mažyčio namo statybos procesą.

27 metų Jacobas Harrellas „Insider“ papasakojo, kaip per keturis mėnesius už mažiau nei 5 000 svarų sterlingų (apie 6 000 JAV dolerių) pastatė mažytį namą. Dabar jis siekia gauti leidimą statyti daugiau ir nuomoti juos kaip atostogų namus.

J. Harrellas sako, kad jis visada buvo šiek tiek „darbštuolis“. Jis gyveno olandiškoje baržoje – nedidelėje gyvenamojoje valtyje – ir žiūrėdamas „YouTube“ vaizdo įrašus išmoko atlikti smulkius remonto darbus ir patobulinimus.

Jis dirbo CNN trumpametražių dokumentinių filmų platformoje „Great Big Story“ ir kūrė vaizdo įrašus. Viename iš jų jis per savaitę pasistatė mažytį biurą.

Po to, kai buvo atleistas iš darbo, jis sukūrė „YouTube“ kanalą ir nusprendė mažytį biurą paversti namu.

„Idėja kilo iš to, kad daugiausia norėjau pabandyti pradėti verslą, nuomojant mažyčius namus, nes tuo metu ši idėja buvo populiari dėl koronaviruso pandemijos ir žmonės norėjo keliauti viduje“, – sakė jis.

Tačiau gauti leidimą nuomoti namelį pasirodė daug sunkiau, nei jis tikėjosi.

Medienos perdirbimas

„Biurui pastatyti prireikė savaitės, tačiau jis nebuvo įrengtas ar apšiltintas“, – sakė jis.

„Tuo metu karkasas iš esmės buvo namelis ant ratų. Mažytis namas yra visiškai unikalus – aš jį suprojektavau ir įmontavau baldus“.

Virtuvė, kaip ir stalas bei kėdės, kurie buvo pagaminti iš perdirbtos medienos, buvo pastatyti nuo nulio. Darbas užtruko keturis mėnesius. „Neužaugau užsiimdamas „pasidaryk pats“ projektais ar statybos darbais, visko, ką išmokau daryti, išmokau iš „YouTube“.

 

H.Harrello tėtis padovanojo galinį langą ir prancūziškas duris iš savo senojo namo. „Daug sutaupiau panaudodamas atsarginę medieną“, – sakė jis. „Mažojo namo statybai naudojau perdirbtą medieną, o virtuvės spintelių durelėms pagaminti panaudojau kedro medienos likučius. Apdailos ir namelio apdailai pagaminti panaudotos kelios likusios medienos lentos“, – pridūrė jis.

Mažyčio namo statyba H.Harrellui kainavo mažiau nei 5 000 svarų sterlingų – visa ši suma buvo skirta medžiagoms, nes visus darbus jis atliko pats. Jame nėra vonios kambario, kurį jis planuoja įrengti atskirame statinyje. Namuke yra nedidelė virtuvė, sulankstomi stalai, saulės baterijos ir laiptai į miegamąjį antresolėje.

 

Mažyčio namuko išorė puošta vytelėmis.

Privalumai ir trūkumai

H.Harrellas teigė, kad didžiausią pasitenkinimą teikė kūrybiškumas ir naujų įgūdžių mokymasis. Jis sako besidižiuojantis tuo, ką pavyko sukurti.

Didžiausias iššūkis H.Harrelliui buvo gauti statybos leidimą ir paversti jį atostogų nuoma.

„Taip yra todėl, kad yra kliūčių mažą namą išnuomoti turistams“, – dalijosi jis.

„Procesas sudėtingas, nes kreipiausi dėl žemės paskirties keitimo turizmo tikslais ir norėdamas išnuomoti daugiau nei vieną mažytį namelį“, – paaiškino jaunas vyras.

H.Harrellas pataria visiems, ketinantiems sekti jo pėdomis, pagalvoti: „Statyti mažą namą yra pigiau nei pirkti namą ir tai suteikia laisvės, tačiau teisiniai aspektai yra labai sudėtingi.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai ()