Lukašenka suprato, kad jokie asmens sargybiniai jo neišgelbės - sugalvojo tobulą būdą, kaip išvengti Putino kėsinimosi į jo gyvybę  ()

Politologas Michailas Šeitelmanas yra įsitikinęs, kad kas antras Lukašenkos aplinkos žmogus yra FSB agentas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos diktatorius Aleksandras Lukašenka niekada nesirūpino asmens sargybiniais. Greičiausiai jis supranta, kad jam bus sunku apsisaugoti, jei Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nuspręs jį nužudyti.

Kaip interviu UNIAN aiškino politologas Michailas Šeitelmanas, pagrindinė Lukašenkos gynyba yra ta, kad rusams sunku jį pakeisti karo su Ukraina metu.

„Dėl saugumo stiprinimo galiu pasakyti, kad Lukašenka niekada nesirūpino savo saugumu. Jis ne Putinas. Pavyzdžiui, Putinas susitinka su netikromis mamomis, o Lukašenka tuo metu, kai buvo revoliucija, atėjo į gamyklą kur vyko mitingai, protestai. Pradėjo su jais kalbėtis, keiktis. Ten visi jam šaukė, o jis: „Ateik, pakalbėkim!“ Iš prigimties toks žmogus. Taip, yra saugumas ten, riaušių policija ir visa kita. Jis laiko save prezidentu“, – pažymėjo ekspertas.

Anot jo, kas antras Lukašenkos aplinkos žmogus yra FSB agentas.

„Manau, kad Lukašenka supranta, kad jokie asmens sargybiniai jo neišgelbės, jei Putinas norės jį nužudyti. Pamenu, kelis kartus mačiau Lukašenkos kortežą Minske. Jis turi vieną rezidenciją centre. Važiuojate, priešais išeina policininkas, mojuoja pagaliuku. Ir matai kaip Lukašenkos kortežas išvažiuoja, nes niekas kitas iš šios vietos taip nevyksta. Po minutės tau sako: „Viskas, važiuokit." Nėra taip, kad užtvėrė kelią 8 valandas. Nieko tokio. Nėra tokių saugumo priemonių kaip Rusijoje. Taip, jie fiziškai neturi galimybių užtikrinti tokio saugumo, jei FSB nuspręstų jį sunaikinti. Manau, kad kas antras Lukašenkos aplinkoje yra FSB agentas. Jo apsauga yra ta, kad rusams sunku jį pakeisti dabar per karą. 2020 m., taikos metu, jie bandė, bet jiems nepavyko“, – sako Šeitelmanas.

(8)
(24)
(-16)

Komentarai ()