[Žinios trumpai] „Esame kaip viena armija“. A. Lukašenka skelbia apie visišką susiliejimą su Rusija ir davė galingą pažadą Šoigu  (1)

Lukašenka tvirtina, kad Baltarusijos specialiosios tarnybos „nemato Vakarų pasirengimo deryboms dėl Ukrainos“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ir Baltarusijos kariai, dislokuoti Baltarusijos teritorijoje, treniruojami „kaip viena armija“. Tokį pareiškimą padarė Baltarusijos režimo vadovas Aleksandras Lukašenka, Minske susitikęs su Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu.

Pasak nepripažįstamo Baltarusijos vadovo, Baltarusijos ir Rusijos daliniuose vyksta kovinis koordinavimas, kad prireikus bendros pajėgos „atremtų bet kokią agresiją prieš sąjunginę valstybę“.

„Esame kaip viena grupė, viena armija. Mes to neslepiame“, – sakė Lukašenka ir pridūrė, kad visi manevrai vykdomi pagal susitarimus su Vladimiru Putinu.

Lukašenka patikino Šoigu, kad Baltarusijos pusė „yra pasirengusi vykdyti visus savo įsipareigojimus pagal esamus susitarimus su Maskva“.

 

Be to, jis teigė, kad Baltarusijos specialiosios tarnybos „nemato Vakarų valstybių pasirengimo deryboms dėl karo Ukrainoje“. Dėl to Rusijos „specialioji operacija tęsis“, – sakė A. Lukašenka.

(2)
(29)
(-27)

Komentarai (1)