Tai ne „Shahed“: žvalgyba spėja, kad Rusija jau turi naujų ginklų iš Irano  ()

Britų žvalgyba: Rusija gali atakuoti Ukrainą naujais Irano bepiločiais orlaiviais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija atnaujino bepiločių orlaivių atakas prieš Ukrainą, galbūt panaudodama naują UAV iš Irano partiją. Tai teigiama naujoje Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos karinės žvalgybos ataskaitoje.

Žvalgyba pažymi, kad pirmą kartą žiniasklaidoje pradėjo pasirodyti informacija, jog Rusija, vykdydama atakas prieš Ukrainos kritinę infrastruktūrą, naudoja Irano vienpusės atakos bepiločius orlaivius (OWA).

Žvalgyba pabrėžia, kad šią informaciją dar reikia patikrinti. Tuo pat metu žvalgybos pareigūnai spėja, kad Rusija išnaudojo turimas Irano bepiločių orlaivių „Shahed“ atsargas ir gavo iš Irano naujos karinės pagalbos vienpusės atakos bepiločių orlaivių (OWA) pavidalu.

„2022 m. gruodžio 7 d. Ukrainos pareigūnai pranešė apie Irano tiekiamų UAV OWA panaudojimą, nukreiptą į Zaporižios ir Dniepropetrovsko sritis. Paskutinis pranešimas apie Ukrainoje numuštą iranietišką „Shahed“ gautas lapkričio 17 d. Jei informacija pasitvirtins, Rusija greičiausiai atnaujins atakas pasitelkdama neseniai pristatytus UAV“, – sakoma JK žvalgybos ataskaitoje.

Keliomis dienomis anksčiau vokiečių leidinys „Die Zeit“ pranešė, kad Rusija iš Irano gaus naują ginklų partiją. Kariauti Ukrainoje, anot žurnalistų, Kremlius perka šimtus naujų bepiločių orlaivių ir balistinių raketų.

 

„Reuters“ savo ruožtu rašė, kad kai kurios Vakarų šalys reikalauja, jog JT atsiųstų ekspertus į Ukrainą ištirti numuštų Irano bepiločių orlaivių nuolaužų. Pačiose Jungtinėse Tautose žurnalistai teigia, kad vis dažniau kritikuojamas generalinis sekretorius António Guterresas, nes Iranas nori netrukus į Rusiją nusiųsti naujų bepiločių orlaivių ir raketų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(15)
(-9)

Komentarai ()