[Žinios trumpai] To dar nebuvo: Europoje skelbia apie visiškai naują ir specialiai Rusijai skirtą tribunolą  ()

Naujasis specialusis teismas netrukdys Tarptautinio baudžiamojo teismo, kuris taip pat yra įsikūręs Nyderlanduose, darbui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nyderlandų valdžia yra pasirengusi su JT pagalba sukurti naują tribunolą, kuris nagrinėtų Rusijos Federacijos invazijos ir karo nusikaltimų Ukrainoje bylas.

Nyderlandų užsienio reikalų ministras Wopke Hoekstra sakė, kad Nyderlandai sieks tarptautinės paramos ir finansavimo tribunolui kartu su ES, praneša „Reuters".

„Vis labiau sutariama, kad mums reikia specialaus teismo, kuris nagrinėtų agresijos aktą, karo pradžios nusikaltimą. TBT negali to padaryti", – aiškino W. Hoekstra.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen teigė, jog reikalingas naujas tribunolas su plačia tarptautine parama, kad Rusijos invazija į Ukrainą neliktų nenubausta.

Nyderlanduose yra Tarptautinis teisingumo teismas ir specialieji Libano bei Kosovo tribunolai. Daugelį metų jame taip pat veikė karo nusikaltimų buvusioje Jugoslavijoje teismas.

Kremlius kaltinimus karo nusikaltimais neigia, nepaisant daugybės priešingų įrodymų.

 

Rugsėjo mėnesį ES pirmininkaujanti Čekija paragino sukurti tarptautinį tribunolą, tiriantį Rusijos Federacijos įvykdytus karo nusikaltimus Ukrainoje.

Buvę Didžiosios Britanijos ministrai pirmininkai Gordonas Brownas ir Johnas Majoras bei kiti politikai anksčiau siekė sukurti tribunolą, panašų į nacių Niurnbergo teismą po Antrojo pasaulinio karo.

Tyrimą prieš Rusijos valdžios institucijas ir galbūt prezidentą Vladimirą Putiną taip pat atlieka Hagos Tarptautinis baudžiamasis teismas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(1)
(61)

Komentarai ()