Yra galimybė visoje Lietuvoje daugiabučių namų kiemuose įrengti elektromobilių įkrovimo stoteles: skelbiamos sąlygos ir parama  ()

Šią savaitę Lietuvos energetikos agentūra paskelbė kvietimą daugiabučių namų administratoriams, bendrijoms ar jungtinės veiklos sutartimi įgaliotiems asmenims teikti paraiškas kompensuoti dalį išlaidų įrengiant privačias elektromobilių įkrovimo prieigas bendrai naudojamuose daugiabučio butų ir kitų patalpų savininkų objektuose. Finansavimas skiriamas pagal Energetikos ministerijos finansuojamą jungtinį projektą „Privačių elektromobilių įkrovimo prieigų įrengimas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pareiškėjas (bendrija, jungtinės veiklos sutartimi įgaliotas asmuo, daugiabučio namo administratorius) siekiantis įrengti stotelę su prieiga nekilnojamojo turto objekte, priklausančiame bendrosios dalinės nuosavybės teise ar valdomame kitais teisėtais pagrindais daugiabučio butų ir kitų patalpų savininkų, galės gauti nuo 1588,74 eurų už kiekvieną įsirengtą prieigą ant sienos ir nuo 2659,06 eurų už kiekvieną įsirengtą prieigą ant žemės. Pareiškėjams už elektromobilio įkrovimo prieigos (-ų) įrengimą bus kompensuojama 80 % nuo fiksuotojo įkainio. Tam nuo 2022 m. gruodžio 9 d. iki 2023 m. kovo 31 d. planuojama paskirstyti 1,595 mln. eurų.

Pareiškėjas gali pateikti tik vieną paraišką, kurioje neribojamas planuojamų įrengti prieigų skaičius nekilnojamo turto objektuose. Įrengiamos prieigos turi būti ne mažesnės nei 7 ir ne didesnės kaip 22 kW galios. Paramos dydis apskaičiuojamas pagal įrengiamų prieigų skaičių ir prieigos tipui (ant sienos ar ant žemės) taikomus prieigos įsigijimo ir įrengimo įkainius.

Paraiškos vertinamos  iš karto jas gavus, vertinimas negali trukti ilgiau nei 40 darbo dienų.

Pareiškėjai prieigas gali pradėti įsirengti nuo kvietimo paskelbimo dienos – nuo 2022 m. gruodžio 9 d. Mokėjimo prašymus su prieigos (-ų) įrengimą įrodančiais dokumentais gali teikti tik gavę Agentūros raštišką patvirtinimą, kad skiriamas finansavimas. 

 

Projekto įgyvendinimo trukmė – ne daugiau kaip 12 mėn. nuo Agentūros rašto dėl finansavimo skyrimo datos, su galimybe vieną kartą pratęsti iki 6 mėn.

Įrengus iš savo lėšų prieigą (-as), Agentūrai teikiamas mokėjimo prašymas su kvietime nurodytais dokumentais. Mokėjimo prašymai bus vertinami ne ilgiau nei 60 darbo dienų. Patvirtinus mokėjimo prašymą, dotacija bus pervedama per 10 darbo dienų. 

Paraiškos bus priimamos, kol pakaks skirtų lėšų, bet ne ilgiau kaip iki 2023 m. kovo 31 d.

 

Kvietimo teikti paraiškas informacija paskelbta www.esinvesticijos.lt ir www.ena.lt.

Kylančius klausimus dėl finansavimo skyrimo sąlygų ir paraiškų teikimo prašome užduoti el. paštu ikrovimo.stoteles@ena.lt.  

Atsakymai į dažniausiai užduodamus klausimus, kita su projektų finansavimu susijusi metodinė informacija bus skelbiama www.ena.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()