Erdoganas pakilo prieš Putiną: skelbia, kad atblokuos Turkmėnijos dujų tiekimą  ()

Turkija yra pasirengusi bendradarbiauti su Turkmėnija, kad atblokuotų Turkmėnijos dujų tiekimą Europai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pasakė Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas, kreipdamasis į Turkijos, Turkmėnijos ir Azerbaidžano trišalio viršūnių susitikimo dalyvius, praneša naujienų agentūra „Anadolu“.

„Būtina pradėti darbą dėl Turkmėnijos dujų tiekimo Vakarų rinkoms“, – sakė R. T. Erdoganas.

Jis pridūrė, kad Turkija taip pat yra pasirengusi bendradarbiauti su Turkmėnija ir Azerbaidžanu plėtojant Dostlugo naftos ir dujų telkinį Kaspijos jūroje.

Be to, Ankara pasirengusi diskutuoti su Turkmėnija ir Azerbaidžanu elektros importo į Turkiją tema.

Anksčiau „Bloomberg“, remdamasis Turkijos pareigūnais, pranešė, kad gruodžio 14 dieną R. T. Erdoganas su Turkmėnijos ir Azerbaidžano prezidentais aptarė galimybę per Turkijos teritoriją į Europą eksportuoti Turkmėnijos dujas.

Agentūros teigimu, dujas iš Turkmėnijos per Kaspijos jūrą ketinama gabenti tanklaiviais į Azerbaidžaną, o iš ten per pietinį dujų koridorių į Turkiją ir Europą.

 

Anksčiau jau buvo diskutuojama apie alternatyvius Turkmėnijos dujų tiekimo maršrutus aplenkiant Rusiją, tačiau nesėkmingai.

Azerbaidžanas jau eksportuoja dujas į Europą, o didžiuliai Turkmėnijos ištekliai iš esmės lieka nepanaudoti. Remiantis „BP Statistical Review“, trečdalis šiuo metu Turkmėnijoje pagaminamų dujų yra eksportuojama į Kiniją. Likusi dalis atitenka vidaus poreikiams arba Rusijai.

Pažymėtina, kad iki 2006 metų Ukraina importavo dujas iš Turkmėnijos, tačiau jų tiekimo maršrutas buvo visiškai priklausomas nuo Rusijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(0)
(68)

Komentarai ()