[Žinios trumpai] Izraelis gali atsiųsti galingą oro gynybą: skelbiama pagrindinė sąlyga  ()

Izraelis gali siųsti raketų sistemas į Ukrainą kovoti su Rusijos paleistais Irano bepiločiais orlaiviais- kamikadzėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Artimiausiu metu Izraelis gali nuspręsti tiekti Kyjivui savo priešlėktuvinių raketų sistemas „Barak" ir SPYDER. Šį klausimą kuruoja JAV.

Šią informaciją paskelbė įtakingas Izraelio laikraštis „Haaretz". Jeruzalė iki šiol atsisakė pristatyti Kyjivui savo „geležinį kupolą". Ji tikina neketinanti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms perduoti ginklų, kurie galėtų būti panaudoti žudyti Rusijos karius.  

Tačiau dėl „Barak" ir SPYDER tariamasi. Faktas yra tas, kad šie įrenginiai yra skirti dirbti su dronais. Tai yra, jie apsaugos civilių gyvybes, o ne jas atims. Izraeliečiams tai yra pagrindinė sąlyga. „Barak" yra laivuose montuojama oro gynybos sistema, kurią izraeliečiai naudoja apsaugoti savo teritoriją iš Viduržemio jūros. Kompleksai savo aukštą efektyvumą pademonstravo 2021 m. vasarą, kai perėmė „Hezbollah" paleistus UAV. „Barak" ir SPYDER taip pat nusipirko JAE.  

Kompleksai apsaugo šalį nuo UAV atakų, kurias pradėjo Irano remiami Jemeno sukilėliai husiai. Ukrainai tokios oro gynybos sistemos yra gyvybiškai svarbios, nes nuo rudens Rusijos armija naudoja Irano bepiločius orlaivius-kamikadzes, kad sunaikintų Ukrainos infrastruktūrą, pirmiausia energetiką.

 

Izraelio verslininkas ir V. Putino režimo priešas Leonidas Nevzlinas pakomentavo informaciją apie galimus Izraelio oro gynybos sistemos tiekimus Ukrainai. „Maži žingsneliai, per lėti – bet Izraelis vis dar juda teisinga kryptimi. Karo pabaigos kol kas nematyti. Ukrainai reikės visų ginklų, kuriuos civilizuotas pasaulis gali jai suteikti. Atėjo laikas įsitraukti į tai Izraeliui", – rašė jis „Telegram" kanale.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(259)
(7)
(252)

Komentarai ()