Rusijos propagandistai džiūgauja – paskelbta apie „Armata“ tankų siuntimą į Ukrainą, platinamas grėsmingas video (Video)  (3)

Nuo 2015 metų Rusijos Federacijoje buvo pagaminta iki 20 tankų „Armata“. Pagrindinis jų bruožas yra izoliuotas bokštelis, kuris turėtų padidinti transporto priemonių išgyvenamumą kovinėmis sąlygomis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-26 Rusijos propagandistai džiūgauja – paskelbta apie „Armata“ tankų siuntimą į Ukrainą, platinamas grėsmingas video (Video)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistas Volodymyras Solovjovas paskelbė apie naujos kartos tankų T-14 „Armata“ panaudojimą kare prieš Ukrainą. Apie tai pranešama jo kanale „Telegram“.

Kaip tvirtina Solovjovas, „Armata eina į Vakarus“. Vaizdo įraše rodomas pats tankas skambant epinei muzikai, o baigiamas užrašu „Greitai“. Kitų duomenų apie terminus ir tankų, kurie bus siunčiami į Ukrainą, skaičių jis nepateikė.

Tuo pačiu metu pačiame vaizdo įraše „Military“ buvo suskaičiuoti 2 „Armata“ vienetai. Kiti Rusijos šaltiniai platina vaizdo įrašą, kuriame kolonoje juda net keturi „Armata“.

 

 

Pagal viešai prieinamą informaciją, Rusijos kariuomenė gavo iki 20 mašinų. Tankas išskirtinis tuo, kad įgyvendina izoliuoto bokšto koncepciją. T-14 visa įgula yra izoliuotoje kapsulėje tanko priekyje. Visi sovietų/rusų tankai sumontuoti taip, kad sprogimo atveju įgula neturi šansų išgyventi, nes iš tikrųjų sėdi ant sviedinių.

 

T-14 buvo įdiegta nauja dinaminė apsauga „Malachit“ ir kompleksinė aktyvioji apsauga „Afganit“. Jie turi kovoti su prieštankinėmis valdomomis raketomis. Taip pat tanke sumontuotas A-85-ZA variklis, kurio kintamoji galia yra 1350–1800 arklio galių. Kaip ginklas sumontuotas 125 mm pabūklas 2A82-1S, galintis šaudyti „Reflex-M“ raketomis.

Tankas T-14 „Armata“ viešai debiutavo 2015 metų pavasarį parade Maskvoje. Buvo tikimasi, kad iki 2020 metų pabaigos Rusijos Federacija turės 100 tankų T-14. Vieno tanko kaina masinės gamybos sąlygomis yra 4 milijonai dolerių. Šiuo metu dėl sankcijų nėra žinoma, ar apskritai galima gaminti „Armatą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(44)
(-33)

Komentarai (3)