Lietuvoje aktyvėja kova prieš nelegalų interneto verslą: sustabdytas tinklapis „filmai.in“  (41)

"Nemokamai" naujausius filmus internete žiūrėti siūlęs tinklapis „filmai.in“ ketvirtadienio vakarą nustojo veikti, šiandien pranešė portalas lrytas.lt.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašoma lrytas.lt portale, ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto kopijų platinimo ir galimo autorinių teisių pažeidimo pradėję policijos pareigūnai vakar atliko daugybę kratų, jų metu konfiskavo tinklapio darbą užtikrinusias tarnybines stotis (serverius).

Ikiteisminį tyrimą atlieka Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, vakar iki vėlaus vakaro trukusioje operacijoje dalyvavo ir kitų miestų policijos pareigūnai.

Ši svetainė per trumpą laiko tarpą spėjo išgarsėti daugelio Lietuvos interneto naudotojų tarpe - tam padėjo sėkmingas marketingo algoritmas. Nors reklamose buvo deklaruojama, jog filmus galima žiūrėti nemokamai, tačiau tam reikėdavo prisiregistruoti ir kaupti taškus. Tik surinkus tam tikrą taškų kiekis, atsirasdavo galimybė filmų peržiūrai. Taškus kaupdavosi, kuomet per vartotojo nuorodą į svetainę užsukdavo nauji lankytojai - tad ir mūsų portalo forume kai kurie skaitytojai po žinutėmis prisegdavo „filmai.in“ nuorodą. Žinoma, nekantriausi galėdavo taškų nusipirkti - panašūs pinigų "išmušimo" algoritmai naudojami daugelyje "nemokamų" svetainių.

Sprendžiant iš kai kurių atsiliepimų internete apie šios svetainės veiklą, nemaža dalis jos lankytojų tikėjo, jog tai legaliai veiklą vykdantis projektas. Deja, bet Lietuvos Antipiratinės veiklos asociacija (LANVA) buvo priešingos nuomonės ir dėl svetainės veiklos pateikė pranešimą policijai.

Teigiama, kad kratų metų konfiskuotose tarnybinėse stotyse rasta per 9 tūkst. pačių įvairiausių filmų bei televizijos laidų, visa informacija sudarė apie 6 terabaitus.

Lieka neaiškus tolesnis svetainės likimas - kol kas joje kabo pranešimas

Puslapis laikinai neveikia.
Vyksta serverio perkelimo darbai. Atsiprasome uz nepatogumus.

Galbūt projekto autorius dar tikisi svetainę atgaivinti ar tiesiog lauks teismo sprendimo. Lrytas.lt rašo, jog dėl uždarytos svetainės veiklo įtarimai krenta Kauno Technologijos universitete studijuojančiam Martynui R. Būsimasis informatikas nemalonumų turėjo ir anksčiau. Tuomet dėl „torrent“ tinklapio tracker.lt veiklos teismas jam skyrė 1 tūkst. litų piniginę baudą.

Tiesa, svetainės veikla buvo nepatenkinti ir kai kurie jos naudotojai, nepatingėję pasiskųsti Lietuvos nacionalinei varototojų federacijai.

Įvairiuose interneto forumuose šiandien atsirado pranešimų, jog nebeveikia ir kai kurie kiti lietuviški panašias paslaugas teikę projektai - spėliojama, jog jų savininkai galėjo pabūgti galimų nemalonumų su policija ir "nėrė į krūmus". Žiūrėsim, kokį poveikį tokios LANVA akcijos duos ilgalaikiu laikotarpiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(30)
(7)
(22)

Komentarai (41)

Susijusios žymos: