[Žinios trumpai] Izraelis ruošiasi dideliam karui: skelbiamas grėsmingas įspėjimas  ()

Izraelis padidino savo pasirengimą pulti Iraną, siekdamas sunaikinti Islamo Respublikos branduolinį potencialą. Izraelio valdžia numato tiesioginį karinį susirėmimą su Iranu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio gynybos ministras Benny Gantzas sakė, kad Izraelio pilotai per ateinančius dvejus ar trejus metus gali kirsti oro sieną rytuose ir atakuoti Irano branduolinius objektus. Ministras padarė atitinkamą pareiškimą oro pajėgų diplomų įteikimo ceremonijoje, praneša „Bloomberg".

Anot jo, Izraelio pusė ruošiasi tokiam galimam įvykių raidos scenarijui, o pastaraisiais metais karinė parengtis buvo gerokai padidinta. Izraelis atmeta Teherano teiginius, jog Irano branduoline programa „siekiama taikių tikslų", ir išreiškia susirūpinimą dėl augančio karinio bendradarbiavimo tarp Islamo Respublikos ir Rusijos Federacijos.  

 

Izraelio pusė baiminasi, kad Rusijai bepiločius orlaivius tiekiantis Iranas mainais gali prašyti pagalbos sukuriant branduolinį ginklą. Izraelis perspėja apie savo pasirengimą imtis visų būtinų veiksmų, kad Teheranas neturėtų atominės bombos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(2)
(54)

Komentarai ()