Prasidėjo rekordinis naftos kainų kritimas: Rusijai gresia visiškas ekonomikos žlungimas  (3)

Uralo naftos (RF) kaina per pastarąsias 24 valandas nukrito beveik 9 % ir toliau krinta dar žemiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiadienį, sausio 4 d., pasaulio naftos rinka patyrė rekordinį nuosmukį, o būtent Rusijos nafta krito labiausiai, praneša „Reuters". Finansų ekspertų teigimu, tokį staigų naftos kainų kritimą lėmė tai, kad pastaraisiais mėnesiais jas palaikė didelių šalčių lūkesčiai ir su tuo susijusios baimės dėl energijos išteklių trūkumo žiemą. Dabar šis spaudimas silpnėja dėl švelnesnių nei tikėtasi orų ES ir JAV.

„Brent" naftos kaina 18.45 val. Kyjivo laiku nukrito 4,31 % ir siekė 78,56 dolerio už barelį. Teksaso WTI atpigo 4,38 % iki 72,56 USD už barelį. Kalbant apie rusišką „Urals" naftą, ji per parą smuktelėjo net 8,95 %: aukščiausia jos kaina buvo 57,55 USD už barelį (kituose prekybos biržose vertė buvo dar mažesnė). Naftos kainų kritimas daro rimtą smūgį Rusijos ekonomikai. Valstybei agresorei taikomos sankcijos veikia destruktyviai.

 

Kol kas naftos kainos nėra tokios kritiškai žemos, tačiau, anot daugumos analitikų, pastebima mažėjimo tendencija, ypač prekės ženklui „Urals". Rusija priversta parduoti kurą su didele nuolaida.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(197)
(2)
(195)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: