„Google“ gresia Europos Komisijos tyrimas  (6)

„Google“ bendrovė pranešė, kad Europos Komisija (EK) tiria Didžiosios Britanijos kainų palyginimo tinklalapio „Foundem“, Prancūzijos teisinės paieškos tinklalapio „ejustice.fr“ ir „Microsoft“ kainų palyginimo tinklalapio „Ciao“ skundus dėl „Google“ veiksmų, informuoja BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google“ vyriausia advokatė konkurencijos reikalams Julia Holtz teigia, kad interneto milžinas yra „įsitikinęs“, kad veikė pagal Europos konkurencijos teisę.

„Foundem“ tvirtina, kad jos tinklalapis „Google“ paieškos rezultatuose yra nustumiamas į žemesnę vietą.

„Foundem“ <...> tvirtina, kad mūsų algoritmai paieškos rezultatuose nustumia jų tinklalapį į žemesnę vietą, nes jie yra labai vertikali paieškos sistema, taigi - tiesioginiai „Google“ konkurentai“, - teigia „Google“ atstovė.

„Ejustice.fr“ skundas, atrodo, atkartoja šiuos būgštavimus“, - praneša „Google“.

Kainų palyginimo tinklalapio „Ciao“, kurį „Microsoft“ nusipirko 2008 m., skundas yra dėl „Google“ nuostatų ir sąlygų.

Iš pradžių „Microsoft“ kreipėsi į Vokietijos konkurencijos reguliavimo institucijas, bet, kaip pranešė „Google“, dabar skundas yra perduotas Briuseliui. Savo pranešime EK patvirtino, kad gavo tris skundus dėl „Google“ veiksmų, kuriuos šiuo metu nagrinėja. EK pranešime pabrėžiama, kad oficialus tyrimas kol kas dar nėra pradėtas.

Europos Komisija dažnai atlieka pirminius galimų piktnaudžiavimo padėtimi rinkoje tyrimus, kurie pradedami gavus rinkos dalyvių skundus. Tokių tyrimų metu nagrinėjama situacija rinkoje, apklausiami suinteresuotų bendrovių atstovai, o po sprendžiama, ar reikia pradėti išsamaus ir jau oficialaus tyrimo procedūrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)