„Google Goggle“ gali išversti tekstą, esantį nuotraukoje (Video)  (1)

Per Barselonoje vykusią Pasaulio mobiliųjų telefonų konferenciją „Google“ pademonstravo „Google Goggles“ programos prototipą, kuriuo galima išversti nuotraukoje esantį tekstą, rašoma Googletranslate.blogspot.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip tai veikia? Mobiliuoju telefonu nufotografuojate tekstą ir nuotrauką siunčiate į serverį, kuris iš karto jį išverčia į jūsų norimą kalbą. „Google“ inžinierius Hartmutas Nevenas Googletranslate.blogspot.com puslapyje esančiame vaizdo įraše demonstruoja, kaip veikia programa. „Įsivaizduokite, kad esate Vokietijoje, restorane, ir sklaidote vokišką meniu. „Google Goggles“ gali jums padėti jį išsiversti. Jums tereikia nufotografuoti tekstą ir programa jį išvers į jūsų pasirinktą kalbą.“ Programoje taip pat bus galima atlikti vaizdų paiešką pagal norimą nuotrauką.

„Google Goggles“ prototipas naudoja optinį raidžių atpažinimą (OCR). Šiuo metu technologija gali išversti tekstą tik iš vokiečių į anglų kalbą, tačiau ateityje „Google“ tikisi, kad programa galės versti tekstą tarp 52 kalbų, kurios šiuo metu yra verčiamos „Google Translate“ vertėjo.


 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(14)
(2)
(12)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: