Į Ukrainą atvyks 90 tankų: atskleidė paslaptį, ką JAV užsakymu daro „Excalibur Army“ Čekijoje (Foto)  ()

Nyderlandai ir JAV finansavo 90 tankų modernizavimą. Siekdama greičiau įvykdyti užsakymus, bendrovė į naujos gamybos linijos statybą investuoja milijonus eurų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čekijos ginklų kompanija „Excalibur Army“ parodė Ukrainai skirtų tankų T-72 modernizavimą. Tai pranešė Čekijos gynybos ministerija.

Teikiant karinę pagalbą Ukrainai, gynybos įmonėje modifikuojami tankai T-72. Darbų metu tankai gaus naujus naktinio matymo įrenginius, termovizorius, ryšio sistemas ir automatiką. Tankuose bus pakeista pasenusi optika ir analoginiai įrenginiai. Jie taip pat bus aprūpinti galingesniu varikliu, papildoma dinamine apsauga ir skaitmenine diagnostika.

Visas pakeitimų sąrašas yra įslaptintas. Įmonės darbuotojai teigia, kad modernizavimas žymiai išplės sovietinės mašinos galimybes. Įgulai įvaldyti T-72 prireiks vos kelių dienų. Darbą finansuoja JAV ir Nyderlandai.

Sausio 10 d. Prahos tarptautinis radijas pranešė, kad kompanija „Excalibur“ į gamybos plėtrą investuos daugiau nei 27 mln. eurų. Dar viena gamybos salė su naujomis technologijomis bus pastatyta gamykloje Sternberke. Šiuo metu įmonės pajėgumai leidžia pagaminti 5 pilnai modernizuotus ir kovoms paruoštus tankus per mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(0)
(74)

Komentarai ()