[Žinios trumpai] Turkija skelbia apie pavojingą situaciją kare: jau yra naujas planas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-01-15 19:46
Erdoganas dirba Putinui, kaip tik išgaledamas - kas savaite skelbia apie pasiulymus deryboms, kurios nenaudingos Ukrainai ir naudingos Putinui.
donatasv 2023-01-15 20:12
Kažkam reikia kalbėtis su velniu. Kaip tu manai ką jis turi skelbti? Tik vienas žmogus gali nutraukti karą ir tai yra putinas, jo sąlygas ir digtuoja.
Benediktas 2023-01-15 20:15
Apie ką kalbetis su velniu? Kad jam atiduoti dali zemiu, o jis pasizada daugiau nekariaut - ir patiketi reikia tuo?
donatasv 2023-01-15 20:30
Nebūtinai jis atlieka tarpininko vaidmenį. Pasikeis putino retorika pasikeis ir tarpininko. Jis savo vaidmenį kai kuriais klausimais atliko. Nesvarbu kiek iš tų vaidmenų buvo jam naudingi jie davė naudą ir Ukrainai. Viešai nepasmerkė? Kaip įsivaizduoji tarpininką kuris palaiko tik vieną pusę? Jis tiesiog būtų niekam nereikalingas ir rast kompromisų kuriuos rado būtų gal būt neįmanoma.
Benediktas 2023-01-15 20:56
O Ukraina neprašo tarpininko šiuo metu, kas liečia derybas. Ukraina pasakė salygas, kurias išpildžius, gali eiti į derybas, kol jos neišpildytos - nėra apie ką kalbėtis. Pirma salyga - išvesti Rusijos kariuomenę iš Ukrainos iki 1991m. sienų. Erdoganas visada apsimeta, kad apie tai nieko negirdejo ir neprasytas vis siūlo derybas.
donatasv 2023-01-15 21:03
Ar tikrai? Kai reikėjo atlaisvinti sandėlius nuo pernykščių grūdų neprašė? Kai reikėjo į juodąją jūrą neišleisti/įleisti ruso karinių laivų neprašė? Kai grūdų laivams reikė priedangos? Uostų palikt ramybėje nuo atakų ir t.t. viskas pasidarė įmanoma tik dėl to, kad įsikišo turkija.
Benediktas 2023-01-15 21:07
Tai ok dėl grudų, laivų praleidimo, čia Turkija padėjo. Bet jis siūlo derybas dėl karo užbaigimo kas savaitę. Ir šiame straipsnyje apie tai rašo. Kokios sąlygos?
donatasv 2023-01-15 21:12
Čia ne erdogano sąlygos, čia putkino sąlygos. Jei jis pradės smerkt neliks to žmogaus, kuris reikalui esant gali rast bendrą kalba su velniu. Kai matome pagrindinis tikslas putkino nugalėjimas, bet iki to dar reik įgyvendinti ir kitų, mažesnių. Taip kad erdogano vaidmens bent jau aš nesmerkiu. Jis turi savo niuansų, bet padaro ką reikia.
Benediktas 2023-01-15 21:17
Tai as ir sakau, kad Erdogano lupomis puse laiko Putinas kalba. As isivaizduoju tokia Putino salyga Erdoganui bendradarbiavimo, kad jis pastoviai siulytu pradeti derybas del paliaubu. Mums vis reikia ignoruoti tas Erdogano sapaliones. Erdoganas tiesiog pelnosi is Ukrainos situacijos.
donatasv 2023-01-15 21:21
O kas blogai su dabartiniu jo pasisakymu? Galų gale, neo viena kita šalis to nepasiūlė. Jis nepraskėtė putkinui žandų ir nesukišo liežuvio. Bando derėtis su putkinu ir iš to išeis naudos Ukrainai. Nes to labai reikia Ukrainai matyt. Aš ir nematau bent kolkas lengvos pergalės prieš putkiną ir ką smerk jei nori.
Benediktas 2023-01-15 21:31
Todėl kad paliaubos nenenaudingos Ukrainai, nes Putinas per jas persgrupuos kariuomene ir geriau pasiruos puolimui, tai pat uzsites konfliktas, todėl kitos šalys ir nesiūlo to. O karius gydyt Ukrainos galima ir nieko neskelbiant, kaip daro kitos salys.
donatasv 2023-01-15 21:38
Nu jei teisingai suprantu tai jis siūlo tik dalines paliaubas, tarkim kalkites prie donbaso ir krymo, visą kitą palikit ramybėje. Čia gal rusai pradėjo bijot Kijevo išpuolių rusijos teritorijoje... Kaip ir sakiau jis tik perduoda info. Sąlygas ne jis diktuoja.
Benediktas 2023-01-15 21:47
Tai prie Donbaso ir kalasi. Rusija pirma pradejo apsaudyti visą Ukrainos teritorija ir tai daro toliau. Tai tegul nustoja tai daryti pirma, vistiek Rusijos zodziais neina tiketi, tik veiksmais galima patiketi ir tai nieko negarantuos ateičiai. Čia greičiau Rusija nori derėtis iš jėgos pozicijos - atiduokit teritorijas, o jei ne tai mes toliau griausim daugiabučius. Vienintelis geras tasakymas tokioms deryboms - tai daugiau sarvuotos technikos is vakarų ir Patriot.
donatasv 2023-01-15 21:52
Nu rusu tikėt neina bet kada įvyko susitarimas dėl grūdų ir putkinas pradėjo keist sąlygas, erdoganas įsikišo ir padarė tvarką. Tai šioks toks garantas tampa pati turkija.
Benediktas 2023-01-15 22:20
Tiesiog reikia ignoruoti puse Erdoganu pasiulymu, kurie yra Putino pasiulymai. Ir pasinaudoti Erdoganu, kur jis gali padeti. Derybos del paliaubu Ukrainai kenksmingos ir naudingos Putinui.
donatasv 2023-01-15 22:30
Manau Ukraina ignoruoja 99% jo nesąmonių kurios pareina iš putkino. Geriausia visoje šitoje situacijoje yra tai, kad jei pasiekė derybos tikslą, erdoganas nebijo putkinui ir Ukrainai parodyt vidurinį pirštą. Priverčia visus laikytis susitarimo.
Benediktas 2023-01-16 09:44
Blogai yra tai, kad kiekvienoje šalyje yra savo Paleckiukai/Karbauskiai, kurie tokias Erdogano žinutes pakelia į viršų spaudoje ir pritaria, kad taip, reikia derėtis su Putinu, atiduoti dalį Ukrainos žemių arba taip, reikia paliaubų ir t.t. T.y. vien toks pranešimo iškėlimas yra žalingas, nes neapsisprendusieji, mažai informuoti, neįsigilinę, piliečiai tai priima, kaip racionalų variantą ir daro paskui spaudimą veikiantiems politikams per viešąją nuomonę. Dar klausimas, kas geriau: grūdų susitarimas ir tokie Erdogano pareiškimai kas savaitę, ar jokių grūdų susitarimų ir tyla. Būtų tuos grūdus per kitus uostus išvežę. Erdoganas grynas Putino ruporas, kuris Putinui suteikia žalingą balsą vakarų žiniasklaidoje.
immortallt 2023-01-16 10:09
Erdoganas pats yra autokratas, realiai jėga išlaikęs ir dabar išlaiko valdžią. Beje, ar pastebėjote, nuo rudens užversti prekybcentiai turkiška žemės ūkio produkcija, kuri pigesnė nei būdavo anksčiau, ir kokybiška. Kodėl? Nes devalvavo lirą tiek stipriai, kad tapo pigi produkcija. Eksportui gerai, vietiniams - ne kažką.
Dannas3 2023-01-16 18:30
Cia papriestarausiu biski. I valdzia jis atejo dekokratiniu keliu, rinkimu kaip ir niekada neklastojo, bet to ir nereikia daryt, kai paimi media i savo rankas, kaip ir Orbano atveju. Jega ji buvo bandyta nuverst, tai jega ir islaike valdzia. Kad islaiko valdzia jega irgi negalima sakyt, va jei pralaimetu ateinancius rinkimus ar butu aisku, kad klastojo ar kitokias makles susuktu, kad neperduotu valdzios, tada kitaip kalbetume. Nemanau kad lira specialiai devalvavo, prezidento rinkimai greit, tad tokie dalykai jam tikrai neprideda populiarumo.
immortallt 2023-01-17 08:44
Tyčia dėl to nesakiau, kad jėga atėjęs. Jėga tik išlaikė valdžią, bet atėjo panašu taip, demokratiniu keliu. Tai jis jau klastojo tuos rinkimus paskutinius. Ir iš kur pas prezidentą, jei jis nėra autokratas, tiek karinės galios, kad kariuomenę sustabdyti gali? Lirą devalvavo specialiai. Taip siekė paskatinti eksporto augimą.