Į pagalbą Rusijai atplaukė net 5 Kinijos supertanklaiviai: skelbiama, kas vyksta  ()

Žiniasklaida sužinojo, kaip Kinija padeda Rusijai, nepaisant naftos embargo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija ir toliau perka naftą iš Rusijos, nepaisydama sugriežtintų Vakarų sankcijų Rusijos žaliavoms. Be to, Pekinas aprūpino Maskvą tanklaiviais, kuriais rusiška nafta gabenama į tarptautines rinkas, rašo „Reuters".

Rusijos pusė aktyviai ieško laivų žaliavoms gabenti po to, kai Vakarų sankcijos apribojo Rusijos prieigą prie Vakarų tanklaivių ir draudimo. Agentūra, remdamasi sekimo duomenimis ir prekybos šaltiniais, praneša, kad mažiausiai penki Kinijos supertanklaiviai dalyvauja Rusijos naftos eksporte: keturi laivai žaliavas pristato Kinijai, dar vienas Indijai, kuri toliau importuoja „juodąjį auksą" iš Rusijos.  

Tuo pat metu Maskva yra priversta parduoti naftą Azijos pirkėjams su nuolaida, nes įsigaliojus Vakarų sąjungininkų įvestiems apribojimams jos paklausa tarptautinėje rinkoje smarkiai sumažėjo. Dabar daugelis importuotojų renkasi alternatyvius tiekėjus. Kainų lubos, įvestos gruodį, leidžia šalims, nepriklausančioms Europos Sąjungai, importuoti Rusijos naftą jūra, tačiau draudimo bendrovėms draudžiama dirbti su kroviniais iš Rusijos Federacijos, jei žaliava parduodama už kainą, viršijančią 60 USD už barelį.

 

Vienos iš Kinijos įmonių, tiekiančių rusišką naftą, vadovas tvirtina, kad prekybos verslas su Rusijos prekės ženklu „Urals" yra legalus, nes prekiaujama gerokai žemiau nustatytų lubų. Savo ruožtu Indijos valdžia deklaruoja ketinanti pirkti naftą iš tų tiekėjų, kurie siūlo geresnę kainą. Medžiagoje rašoma, kad iš viso 2023 metais rusiškos naftos gabenime gali dalyvauti 18 Kinijos supertanklaivių ir 16 kito tipo laivų. Tokio tanklaivių skaičiaus pakanka pervežti 15 milijonų tonų per metus, o tai sudaro 10 % viso rusiškos naftos eksporto apimties.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(112)
(-89)

Komentarai ()