„Apple“ užpatentavo naujus „iPhone“ telefono valdymo būdus  (7)

Bendrovė „Apple“ JAV patentų biurui pateikė savo išradimo paraišką, kurioje apibūdinami galimi naujos kartos „iPhone“ telefono valdymo būdai, pranešė „AppleInsider.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paraiškoje, įregistruotoje dar 2008 m. vasarą, aptariami atvejai, kai telefoną galima valdyti naudojant jo vaizdo kamerą – tuo metu, kai nefotografuojama. Pavyzdžiui, skambučio ar pokalbio metu tam tikras gestas priešais kameros objektyvą galėtų greitai „persukti“ pirmyn ar atgal balso pašto žinutės įrašą.

Bendrovė taip pat nori užpatentuoti ir kitokį telefono valdymo būdą, kai liečiamas jo korpusas. Akselerometras esą galėtų nustatyti barbenimo pirštais į telefono korpusą pobūdį (vienkartinis ar „dvigubas“) ir aktyvuoti tam tikrą funkciją – sulaikyti skambutį, persijungti į kitą liniją, užmegzti konferencinį ryšį ar kt.

Visais šiais atvejais nereikėtų atitraukti telefono nuo veido.

Pasak „AppleInsider“, paraiškoje pristatomi nauji telefono valdymo būdai leistų juos naudoti įvairiomis situacijomis: pavyzdžiui, skaitant dokumentą, naršant interneto tinklalapius ar peržiūrinėjant telefonų knygelę specifiniai pirštų judesiai priešais kameros objektyvą galėtų greitai „prasukti“ turinį iki reikiamos vietos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: