[Žinios trumpai] Sensacinga žinia: JAV ruošiasi Krymo puolimui  ()

Kaip rašo „The New York Times“, J. Bideno administracija pradeda pripažinti, kad Kyjivas turi turėti galimybę smogti Rusijos taikiniams okupuotame Kryme, net jei toks žingsnis padidina karo eskalavimo riziką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė „LIGA".

Anksčiau JAV atmetė galimybę suteikti Ukrainai ginklų, galinčių pasiekti taikinius okupuotame Kryme. Leidinys rašo, kad pozicija sušvelnėjo, kai J. Bideno administracija padarė išvadą, kad jei Ukrainos kariuomenė galėtų parodyti Rusijai, kad jos kontrolei Kryme gali kilti grėsmė, tai sustiprintų Kyjivo pozicijas bet kokiose būsimose derybose.

Be to, baimės, kad Kremlius atsakys taktiniais branduoliniais ginklais, išblėso, sakė JAV pareigūnai ir ekspertai, nors ir perspėjo, kad rizika išlieka.

 

Laikraštis rašo, kad dabar J. Bideno administracija svarsto vieną drąsiausių žingsnių – padėti Ukrainai kariškai deokupuoti pusiasalį. Tačiau prezidentas dar nėra pasirengęs aprūpinti Ukrainą tolimojo nuotolio raketų sistemomis, kurių Kyjivui prireiks, kad smogtų Rusijos taikiniams pusiasalyje, rašoma NYT straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(189)
(8)
(181)

Komentarai ()