Johnsonas skelbia netikėtą prognozę, kaip baigsis karas ir kas laukia Ukrainos (video)  ()

Buvęs Didžiosios Britanijos vyriausybės vadovas tiki, kad Ukraina susigrąžins laikinai okupuotas Krymo ir Donbaso teritorijas, tačiau netiki Rusijos žlugimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir jo žmonės nuspręs, kokia karo veiksmų baigtis bus laikoma šalies pergale kare su Rusija. Buvęs Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas įsitikinęs, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos deokupuos visas Ukrainos teritorijas, bet Rusija nesuirs, skelbia „European Pravda".

„Pirma, dėl to, kad tai legalu. Tai yra sienos, Ukrainos sienos. Antra, todėl, kad prisimename, kaip mums jau nepavyko, kai 2014 m. leidome pažeisti Ukrainos tarptautines sienas. Tada tai tapo katastrofa, nes Vakarai buvo silpni ir neužstojo Ukrainos", – komentavo politikas.

Jis priminė įvairių pasaulio žvalgybos agentūrų prognozes, kad Kyjivas neatlaikys visapusės įsibrovėlių invazijos. Tačiau B. Johnsonas pažymi, kad dar 2016 metais jis kalbėjosi su Ukrainos kariškiais ir žinojo, jog jie kovos. Dabar Vokietijos ir Prancūzijos vadovai sutinka su buvusio Didžiosios Britanijos premjero žodžiais, kad V. Putinas turi pralaimėti karą.

 

Tačiau B. Johnsonas įsitikinęs, kad Rusijos Federacija ir toliau egzistuos, jai negresia iširimas į mažesnes valstybes. Rusijos branduolinio smūgio Ukrainai tikimybė yra nereikšminga. Jei V. Putinas nuspręs paspausti „raudoną mygtuką", Vakarai bus priversti smogti atgal. Kremliaus šeimininkas apie tai buvo informuotas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(110)
(5)
(105)

Komentarai ()