[Žinios trumpai] Ko reikia norint perimti Kh-22 raketas? Ždanovas pateikė netikėtą atsakymą (Video)  ()

Kad IRIS-T, NASAMS ir „Patriot" sistemos galėtų numušti tokias raketas kaip Kh-22, jos turi būti prijungtos prie kosminės žvalgybos, tai yra turėti prieigą prie išankstinio įspėjimo radarų tinklo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Olegas Ždanovas išreiškė savo nuomonę, atsakydamas į atitinkamą klausimą: „Šie kompleksai – IRIS-T, NASAMS ir „Patriot" – prieš tokias greitas raketas veiksmingi tik tada, kai yra prijungti prie kosminės žvalgybos, kuri veikia dėka išankstinio įspėjimo radarų tinklo ir orbitoje esančių palydovų,  stebinčių dangų ar žemę. Ir kai tik raketa paleidžiama, kai ji aptinkama paleidimo metu, turite laiko sureaguoti ir ją perimti. Jei to nepadarysite, jūs tiesiog fiziškai nespėsite numušti šią raketą".

„Jei šią raketą aptinkate pavėluotai, jūsų sistema nespėja sureaguoti. Senas surūdijęs kaliošas, bet, deja, skrenda viršgarsiniu greičiu ir dėl vėlyvo aptikimo negalime jo perimti".

 

O. Ždanovas išreiškė viltį, kad gavus Amerikos „Patriot" oro gynybos sistemą, Ukraina bus prijungta prie vieningos NATO taikinių aptikimo sistemos:

„Ir tada galėsime sėkmingai numušinėti balistines raketas. Suprantama, kad dabar nei IRIS-T, nei NASAMS nėra tiesiogiai prijungtos prie šios sistemos".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(2)
(40)

Komentarai ()