[Žinios trumpai] Rusijos artilerija ištiško į gabalus: neįtikėtina, vos vienas „Excalibur“ sudaužė 2A36 „Hyacinth-B“ ir 2C1 „Gvozdika“ (Video)  ()

Ukrainos pajėgų artilerija vienu labai tiksliu smūgiu sunaikino iš karto du Rusijos Federacijos pajėgų taikinius – haubicą 2A36 „Hyacinth-B“ ir savaeigį pabūklą 2C1 „Gvozdika“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė karo žurnalistas Romanas Bočkala. Be artilerijos, buvo sunaikinta Rusijos ginkluotųjų pajėgų personalinė dalis ir apgadintas sunkvežimis.

59-oji atskiroji motorizuotoji pėstininkų brigada, pavadinta Jakovo Gandžiuko vardu, sunaikino rusų savaeigį artilerijos pabūklą 2C1 „Gvozdika“, sunkiai apgadino haubicą „Hyacinth-B“ ir likvidavo du užpuolikus. Efektyvus smūgis buvo atliktas naudojant „Excalibur“ valdomąją raketą. Pranešama, kad filmuota Donecko srityje.

„Excalibur“ yra švedų ir amerikiečių sukurtas 155 mm artilerijos sviedinys. Jis valdomas GPS, o skrydžiui ore valdyti naudojami stabilizatoriai. Tikėtinas apskritiminis sviedinio nuokrypis yra vos 5 metrai, o bandymų metu buvo pasiektas vos 1,6 metro nuokrypis. Tai reiškia, kad yra 93,7 proc. tikimybė, jog sviedinys pataikys į taikinį mažesniu nei 5 metrų nuokrypiu.

 

Šaudmenys ne tik labai tikslūs, bet ir pasižymi dideliu nuotoliu. Jei šaudoma iš M777 haubicos, maksimalus atstumas bus 40 km, o iš „Caesar“ arba „Krab“ – 50 km.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(94)
(0)
(94)

Komentarai ()