Ne tik Lenkija: „Leopard“ tankus Ukrainai norėtų siųsti ir kitos šalys  ()

Lenkija skelbia apie ketinimą atiduoti savo „Leopard“ tankus Ukrainai, tačiau tikimasi, kad apie tokį perdavimą iš karto praneš kelios šalys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena iš šalių, eksploatuojančių vokiečių gamybos tankus „Leopard“, jau oficialiai paprašė Berlyno leidimo perduoti šią sunkią šarvuotą mašiną Ukrainai.

„Aš suprantu, kad šiandien buvo gautas oficialus prašymas iš vienos šalies – aš nežinau daugiau informacijos apie tai, kur ir kas. Akivaizdu, kad tai yra procesas, kurį reikia išsiaiškinti“, – „Sky“ sakė Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Benas Wallace'as.

Paklaustas, ar, jo manymu, Vokietija turėtų sutikti su tankų perdavimu, Wallace'as sakė: „Noriu, kad kuo daugiau tankų paremtų Ukrainos pastangas. Nėra jokios paslapties. Jei norime nusiųsti Kremliui žinutę, kad mes nepasiduodame, kad padvigubinsime savo pastangas, tankai turėtų būti to dalis“.

Lietuvos gynybos ministras Arvydas Anušauskas „Reuters“ sakė, kad penktadienį, sausio 20 d., JAV karinių oro pajėgų bazėje Vokietijoje vyksiančiame susitikime kelios šalys paskelbs apie ketinimus siųsti „Leopard“ tankus į Ukrainą. „Kai kurios šalys tikrai siųs į Ukrainą tankus „Leopard“, tai tikrai bus“, – sakė jis.

 

„Leopard“ tankai Europoje naudojami daug kur. Juos Ukrainai norėtų siųsti ir Suomija. Švedija paskelbė, kad savo „Leopard 2“ Ukrainai nesuteiks, nes to neleidžia Vokietija. Kitaip tariant, pasikeitus šiai politikai ir švedų „Leopard“ galėtų pajudėti į Ukrainą. Kelis „Leopard“ tankus turi ir Danija.

(18)
(0)
(18)

Komentarai ()