Drebinanti žinia: skelbiama, kokį galingą ginklą Londonas nori perduoti Ukrainai be JAV leidimo  ()

CNN teigimu, Londonas yra pasirengęs užimti lyderio poziciją tiekiant sunkesnius ir modernesnius ginklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV atsisako perduoti Ukrainai mažas balistines raketas ATACMS, kurių nuotolis yra iki 300 km. Todėl Londonas yra pasirengęs perduoti panašią amuniciją Kyjivui.

Apie tai pranešė CNN, remdamasi su šiuo klausimu susipažinusiais šaltiniais.

JK užėmė agresyvesnę poziciją dėl Ukrainos paramos. Pasak žurnalistų, kai kurie britų pareigūnai išreiškė norą tiekti sistemas, skirtas tolimiems smūgiams prieš priešą. Tačiau JAV šiai idėjai prieštarauja, tikina žurnalistai.

„Dėl ATACMS klausimo, manau, mes laikomės „sutinku nesutikti“ pozicijos šiuo klausimu“, – sakė JAV gynybos sekretoriaus pavaduotojas politikai Colinas Kahlas.

Teigiama, kad per sausio 19 dieną vykusį Ukrainos ir JK atstovų susitikimą Kyjivas paprašė Londono imtis vadovaujančio vaidmens tiekiant tolimojo nuotolio ginklus. Leidinio šaltinis teigia, kad Ukraina nori, jog britai įtikintų sąjungininkų užsienio reikalų ir gynybos ministrus, kad tolimojo nuotolio raketos reikalingos pergalei ir tai yra operatyvinė būtinybė.

 

„Pagrindinė žinia (susitikime Ramšteine) – daugiau paramos, sunkesni ir modernesni ginklai. Nes tai yra kova už mūsų vertybes, kova už demokratiją, ir mums tereikia įrodyti, kad demokratija nugali tironiją“, – sakė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, ragindamas sąjungininkus dar labiau sustiprinti Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(167)
(1)
(166)

Komentarai ()