„Rusai bus nustebinti“: Ukrainos kariai jau išbandė monstrinius „H10 Poseidon“ dronus - skelbiami įspūdžiai (Video)  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovai atkreipė dėmesį į „H10 Poseidon“ drono veikimo paprastumą, patikimumą ir atsparumą elektroninės karybos priemonėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai išbandė neseniai iš savanorių gautus žvalgybinius dronus „H10 Poseidon Mk. II“. Ir pasidalino pirmaisiais įspūdžiais.

Vienas iš karių, kuris liko anonimas, atkreipė dėmesį į įrangos pažangumą. Anot jo, „H10 Poseidon“ neturi daug trūkumų, būdingų panašiems dronams.

„Turiu su kuo palyginti“, – sakė jis. - „Probleminiai techniniai klausimai, kurie iškilo su kitais kompleksais, čia nematomi. Dronai žymiai pagerins oro žvalgybą, artilerijos koregavimą ir mūsų daromą žalą. Kovinis panaudojimas vis dar yra karinė paslaptis. Manau, rusai bus nemaloniai nustebinti šių orlaivių veikla“.

„H10 Poseidon“ dronai buvo modernizuoti karo Ukrainoje sąlygoms. Vienas iš patobulinimų buvo valdymo stočių įrengimas sunkvežimiuose. Kariai teigia, kad automobiliai buvo įrengti atsižvelgiant į jų reikalavimus ir pageidavimus.

 

„Neseniai tapau kariu ir tai pirmas didelis paukštis mano gyvenime. Galiu pasakyti, kad jis turi smegenis ir bent jau tam tikrus įgūdžius, išmokti jį valdyti nėra taip sunku. Tai yra gana intuityvus orlaivis, kuris gana korektiškai elgiasi danguje. Turi gerą kamerą, stabilizavimą, puikiai dirba su elektronine karo technika“, –komentavo karys.

(125)
(1)
(124)

Komentarai ()