[Žinios trumpai] Rusijoje to dar nebuvo: Karelijos gyventojai ima ginklą į rankas ir sieks išsivadavimo iš Rusijos okupacijos  ()

„Mes pasisakome už visų nacionalinių vienetų susitelkimą ir vienybę.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karelijos tautinio judėjimo aktyvistai paskelbė apie Karelijos nacionalinio bataliono, kaip Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, sukūrimą. Aktyvistų tikslas – siekti Karelijos išvadavimo iš Rusijos okupacijos ir regiono nepriklausomybės.

Apie tai buvo pranešta 2023 metų sausio 19 dieną sukurtame „Telegram“ kanale „KNB – Karelskij Nacionalnyj Batalion“. Bataliono ševrone nurodyta, kad jis pavadintas Vasilijaus Levoneno vardu.

Vasilijus Levonenas (Ukki Väinämöinen) – karelų ir suomių visuomenės veikėjas, 1921 m. vadovavęs karelų sukilimui prieš Sovietų Rusiją (1921–1922 m.).

Šiuo metu padalinys renka savanorius. Jiems keliama nemažai reikalavimų: gera sveikata, problemų su alkoholiu ir narkotikais neturėjimas, tradicinių Šiaurės šalių vertybių laikymasis, noras išvaduoti Kareliją iš okupacijos, noras prisidėti prie pergalės prieš teroristinį Vladimiro Putino režimą.

 

„Mes pasisakome už visų nacionalinių vienetų susitelkimą ir vienybę, trokšdami amžiams nusimesti kolonijinius imperinius pančius, kurie supančiojo Maskvos pavergtų tautų valią“, – sakoma pranešime.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(366)
(3)
(363)

Komentarai ()

Susijusios žymos: