Bus lemiamas Rusijos puolimas: Putinas pastatė viską - ant kortos visiškas žlugimas  ()

Vadimo Skibickio teigimu, sunkiausi mūšiai vyks Donecko ir Luhansko frontuose. O naujas Kyjivo puolimas iš Baltarusijos yra mažai tikėtinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavasaris ir vasaros pradžia bus lemiami kare su Rusija. Jei šį kartą planuotas Rusijos puolimas žlugs, tai bus ir Rusijos, ir Putino žlugimas. Tai interviu „Delfi“ pareiškė Ukrainos vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovo pavaduotojas Vadimas Skibickis.

Skibickis mano, kad lemiamos ir labai sunkios kovos vyks dviejų regionų – Donecko ir Luhansko – teritorijoje. Jis teigia, kad naujas Rusijos ginkluotųjų pajėgų puolimas iš Baltarusijos į Kyjivą yra mažai tikėtina. Taip pat mažai tikėtini aktyvūs puolamieji rusų veiksmai pietų Ukrainoje, kur Rusija labiau suinteresuota apsaugoti Krymą. „Jau aišku, kur vyksta šis karas. Pasikeitė karinė vadovybė Rusijoje, praėjo pirmasis mobilizacijos Rusijos Federacijoje etapas, pergrupuojama Rusijos kariuomenė. Tačiau manome, kad pagrindiniai karo veiksmai vyks Donecko ir Luhansko srityse“, – sakė Skibickis.

Pasak Skibickio, kai praeis pavasaris ir vasara, galima bus pradėti kalbėti apie karo pabaigą. Kalbėdamas apie tikimybę, kad karas baigsis 2023 m., Skibickis teigė, kad neįmanoma žiūrėti taip toli į ateitį ir reikia palaukti, kol praeis šis pirmasis karo veiksmų etapas būtent pavasarį ir vasarą.

 

Be to, jis pareiškė, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos jau vasario ar kovo mėnesį bandys pradėti puolimą, siekdamos visiškai užimti Kupianską, Svatovą, Kreminą. Skibickis mano, kad nauja mobilizacijos banga Rusijoje leis formuoti papildomus batalionus.

Taip pat, anot Skibickio, Rusijos vadovybėje pastebėti dideli nesutarimai, bus bandoma nušalinti „Wagner“ vadovą Jevgenijų Prigožiną.

(29)
(2)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: