[Žinios trumpai] Nutekėjo skandalinga informacija: Prigožinas tiesiogine prasme nuodija Rusijos kariuomenę  ()

Pirmaisiais didelio masto karo prieš Ukrainą metais Jevgenijaus Prigožino įmonės sulaukė rekordinio skaičiaus ieškinių Rusijos kariuomenės aprūpinimo klausimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner" lyderis nuodija Rusijos Federacijos kariuomenę – Gynybos ministerijos antrinė įmonė „Voentorg" pateikė 560 ieškinių, kurių bendra suma viršija 107 milijonus rublių, prieš maisto tiekėjus kariuomenei, susijusius su „Wagner" įkūrėju. Tai rekordinis pretenzijų skaičius per visus departamento ir tiekėjo bylinėjimosi metus, tačiau suma nėra rekordinė.  

Daugiausia pinigų „Voentorg" iš J. Prigožino įmonių pareikalavo 2020 metais – 197,1 mln. rublių. Tačiau „Mes galime paaiškinti" žurnalistai atkreipė dėmesį į tai, kad prasidėjus V. Putino „operacijai" prieš Ukrainą, smarkiai išaugo kariuomenės aprūpinimo pažeidimų skaičius. J. Prigožino įmonės ne tik tiekia maistą, bet ir organizuoja kariniuose daliniuose jo ruošimą. Viskas, prie ko prisiliečia V. Putino žmonės, daroma su pažeidimais.

Auditoriai sistemingai nustato neatitikimus: per mažas porcijų svoris, pasibaigęs galiojimo laikas, deklaruotų produktų keitimas kitos kokybės pakaitalais, maiste rasta bakterijų, kulinarai be higienos pažymėjimų, sandėliavimo pažeidimai ir pan. Po to, kai J. Prigožinas įstojo į karą, jis konfliktavo su S. Šoigu komanda. „V. Putino virėjas" nori valdžios ir reikalauja paramos bei pagarbos savo samdiniams, vakarykščiams kaliniams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(4)
(56)

Komentarai ()