Skelbiama, ką Prigožinas slepia apie „Wagner“ mobilizuotus kalinius: „To negali pasakyti net Putinui“  ()

Prigožino „Wagner“ karybos metodai nėra patys efektyviausi ar draugiškiausi Rusijos piliečiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki 2022 metų vasario 24 dienos Rusijos kalėjimuose buvo apie pusė milijono kalinių. Jevgenijus Prigožinas sugebėjo į savo „Wagner“ įtraukti apie 50 000 nuteistųjų. Tai pasakojo fondo „Kalintis rusas“ vadovė Olga Romanova.

„10 000 iš jų kovoja fronte. Visi likusieji žuvo arba 300 [sužeisti], arba dingo, arba dezertyravo, arba pasidavė", - komentuoja žmogaus teisių aktyvistė.

Tačiau statistikos apie „dingusius“ iš mūšio lauko „Wagner“ savininkas neveda: „Prigožinui šitos statistikos  nereikia!Dezertyrai su ginklais rankose važiuoja į Rusiją. Putinui tai nebus parodyta“.

Romanova mano, kad prasidėjus plataus masto karui Kremlius patikėjo Prigožinui verbuoti kalinius. Tačiau jis turėjo garantuoti, kad samdiniai kovos, o ne su ginklu grįš į tėvynę ar nepasiduos Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

 

„Esu tikra, kad daugelis pasidavusių ar pabėgusių asmenų yra įtraukti į žuvusiuosius“, – sako žmogaus teisių aktyvistė. Romanova turi informacijos, kad „Wagner“ iš tariamai mirusio kalinio žmonos išviliojo pinigus už kūno pristatymą, nors vėliau paaiškėjo, kad vyras gyvas.

(56)
(3)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: