[Žinios trumpai] Neįtikėtina: Serbija skelbia apie pagalbą Ukrainai  ()

Aleksandras Vučičius sakė, kad Rusijos „Wagner" Serbijoje nėra ir kritikavo serbų verbavimą. Serbija, daugelio laikoma „paskutine Rusijos sąjungininke Europoje", ėmė pastebimai atitolti nuo Kremliaus, vykstant karui Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Serbijos lyderis Aleksandras Vučičius atvirai pasisakė prieš „Wagner" bandymus užverbuoti serbus dalyvauti kare prieš Ukrainą, o šalies aktyvistai pareikalavo iškelti baudžiamąją bylą Rusijos privačiai karinei kompanijai, praneša „Reuters".

Be to, Serbijos vyriausybė nusprendė Ukrainai nusiųsti humanitarinę pagalbą. Kalbama apie įrangos perdavimą Ukrainos elektros sistemos funkcionavimui palaikyti, kuri kenčia nuo Rusijos raketų smūgių ir bepiločių orlaivių-kamikadzių antskrydžių.  

 

Anksčiau Europos Komisija paragino visas ES valstybes nares siųsti elektros generatorius ir transformatorius į Ukrainą. Prie šio prašymo prisijungė ir Serbija, siekdama įstoti į ES. Taip pat verta prisiminti praėjusių metų Serbijos atsisakymą dislokuoti Rusijos karinę bazę savo teritorijoje ir suaktyvėjusį bendradarbiavimą su NATO.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(1)
(112)

Komentarai ()