Izraelis pradėjo pačios technologiškiausios versijos „Merkava V“ tanko bandymus: kuo jis ypatingas?  ()

Izraelio kariuomenėje pradėtas naudoti tankas „Merkava V“, kuriam suteiktas pavadinimas „Barak“ – hebrajiškai „žaibas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai paskelbė „Army Recognition“.

Izraelio gynybos pajėgų 52-asis batalionas, 401-oji tankų brigada, gavo patobulintą tanką „Merkava V“, kuris yra iš esmės atnaujintas tankas „Merkava IV“. Atnaujinus „Merkava IV“, mašina tapo saugesnė dėl aktyviosios apsaugos sistemos „Trophy“, bet taip pat ir mirtinesnė dėl skaitmenizuotų sistemų. Jau yra planuojami patobulintos transporto priemonės bandymai lauke.

Iš išorės „Merkava V“ yra toks pat tankas kaip ir ankstesnė jo versija, tačiau jo viduje įdiegta daug naujų skaitmeninių technologijų ir apsaugos naujovių. „Merkava V“ įgulą sudaro keturi žmonės: vairuotojas, vadas, šaulys ir užtaisytojas. „Merkava V“ apginkluota ta pačia 120 mm patranka, kurią pagamino „Israel Militarty Industries“. Jo šūvio nuotolis siekia 4 km.

Vienas svarbiausių „Merkava V“ patobulinimų – aktyviosios apsaugos sistema „Trophy“. Ji gali atremti RPG, prieštankines raketas ir kovinius užtaisus. Be to, transporto priemonėje sumontuota nauja dienos ir nakties kamera, kuria galima matyti aplinką 360 laipsnių kampu. Vadas turi skaitmeninį šalmą, kuriame matomas trimatis mūšio lauko vaizdas, taip pat visi mūšio lauko duomenys, pavyzdžiui, kokią amuniciją geriausia šaudyti, vizualiai patvirtinami priešo taikiniai.

 

Be to, „Merkava V“ turi naujus jutiklius, kurie leidžia savarankiškai aptikti taikinius ir greitai juos atakuoti. Viduje – 1500 arklio galių variklis su automatine pavarų dėže. Dėl to tankas gali važiuoti maksimaliu 64 km/h greičiu ir nuvažiuoti 500 km.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(46)
(1)
(45)

Komentarai ()