Kapai be vardų su vienodais vainikais: socialiniame tinkle parodytos milžiniškos „Wagner“ kapinės (Video)  ()

Filmuotoje medžiagoje matyti daugiau nei šimtas kapų, bet kapinės vis dar greitai auga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Privati ​​karinė kompanija „Wagner“ savo samdiniams įrengė dar vienas kapines. Jie palaidoti nepažymėtuose kapuose.

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininko, karinio tinklaraštininko Anatolijaus Stefano, „Wagner“ nekeičia tradicijų, laidoja savo „200-uosius“ (Rusija žuvusius karius vadina „Krovinys 200“) atskirose kapinėse.

Kodėl tai keista? Nes tie „Wagner“ samdiniai turėjo šeimas. Techniškai jie net nebuvo kariai, nepriklausė Rusijos ginkluotosioms pajėgoms. Daug jų - nuteistieji, kurie stengėsi greičiau išeiti iš kalėjimo. Išėjo, bet žuvo Ukrainoje, nes tiesiog nebuvo pasiruošę kariauti. Dabar jų artimieji net negalės lengvai rasti, kur jie palaidoti.

Manoma, kad „Wagner“ net neveda tikslios savo karių apskaitos. Tai yra, nėra tiksliai dokumentuojama, kas žuvo, kas pabėgo, kas dar kariauja. Dėl to kai kurioms šeimoms pranešama apie žuvusius artimuosius, o tada paaiškėja, kad jie yra gyvi. Rusijoje baiminamasi, kad dėl to kai kurie ginkluoti nuteistieji gali grįžti į Rusiją - dokumentuose jų vis tiek nėra.

 

Filmuotoje medžiagoje matyti daugiau nei šimtas šviežių kapų su Prigožino firminiu laidotuvių vainiku. „Wagner“ kapinių teritorijoje nuolat dirba ekskavatorius.

(33)
(2)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: