Rusai visiškai perlenkė lazdą: plinta „video iš fronto linijos“ kaip propagandistui teko bėgti nuo apšaudymo (Foto, Video)  ()

Siekdami imituoti „sėkmę“ fronte rusai aktyviai naudoja viską: ima vaizdo įrašus iš Ukrainos karių, sunaikinusių jų įrangą ir darbo jėgą, iškerpa nesėkmingus kadrus, montuoja senus įrašus, pateikia juos kaip naujus. Tačiau dabar lygis pakilo ir pasiekė „vaidybinio filmo“ kategoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas populiariausių „Telegram“ kanalų Rusijoje, turintis daugiau nei 1 milijoną prenumeratorių, nusprendė pamaitinti savo auditoriją būtent tokiu žanru.

Filmo herojus bėga skambant automatinių ginklų šūviams. Saugodamasis skrendančių kulkų jis drąsiai kalba apie tai, kaip rusai žengia į priekį. Tačiau yra vienas aspektas – vaizdo įrašas buvo nufilmuotas užnugaryje.

Tai pastebėjo žinomas OSINT tyrėjas Def Mon, kurio komanda geografiškai nustatė įvykių miestą ir gana tiksliai identifikavo jį kaip Šypilivką netoli Lysyčansko. Šis pramonės kompleksas yra 8 km nuo pačios Bilohorivkos.

 

Jei atmestume tokio „vaidybinio filmo“ variantą, tai Ukrainos ginkluotosios pajėgos vykdo aktyvų puolimą ir sėkmingai žengia į priekį, išlaisvindamos kelias gyvenvietes. Tačiau, deja, apie tokias Ukrainos gynėjų sėkmes šioje fronto dalyje dar nėra žinoma.

Tuo pačiu tai, kad propagandistams reikia kurti tokius filmus, jau daug ką pasako apie tikrąją padėtį mūšio lauke. Be to, tai parodo, kokia buka yra rusų publika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(3)
(66)

Komentarai ()

Susijusios žymos: