Rusijoje kalbama, kad Prigožinas gali būti nužudytas: kas vyksta?  ()

Privačios karinės kompanijos „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas turėtų atidžiau dairytis per petį - Rusijos valdžia mano, kad jis gali būti nužudytas. Ir daug analitikų su tuo sutinka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prigožinas, dažnai vadinamas Putino virėju, kelia grėsmę Putino valdžiai. Putinas savo užantyje užsiaugino žmogų, kuris vykdo mirties bausmes, atvirai konfliktuoja su oficialia šalies kariuomene ir politiniais lyderiais, nepripažįsta autoritetų, aktyviai viešinasi siekdamas stiprinti savo įtaką ir žinomumą. Ir turi asmenines ginkluotas pajėgas. Jei Prigožinas ištikimas Putinui, viskas gerai. Bet ar tas pasitikėjimas yra amžinas? Kas jei Prigožinui staiga nepatiks koks Putino sprendimas - negi Putinas nori gausiai ginkluoto priešo?

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas naujausiame savo pranešime teigia, kad Jevgenijus Prigožinas gali būti nužudytas. Pasak jo, ukrainiečiai gali siekti tai padaryti. Ir tikriausiai tai tiesa - Prigožinas yra priešo karo vadas, kodėl jie neturėtų siekti jo mirties, jei jis tik atvyks į karo zoną?

 

Rusijoje teigiama, kad Prigožino pašalinimą Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis aptarė su CŽA vadovu Williamu Burnsu. Pats Prigožinas patvirtino, kad apie tai žino.

Bet gali būti, kad tai - tiesiog perspėjimas ar išankstinis motyvo ir pateisinimo ieškojimas. Prigožinas gali staiga išnykti ir tada dėl to oficialiai bus kalti ukrainiečiai. Tiesa, kol kas jis yra labai reikalingas, nes būtent jo „Wagner“ efektyviai verbuoja kalinius, kiekybiškai stiprindama rusų pozicijas Donbase.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(36)
(5)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: