Tam tikrus „Leopard 2“ šaudmenis Rusija traktuos kaip „branduolinę bombą“: kas vyksta?  (6)

Pasak Rusijos diplomato Konstantino Gavrilovo, tankai „Leopard 2“, taip pat pėstininkų kovos mašinos „Bradley“ ir „Marder“ turi urano šarvus pramušančius subkalibrinius sviedinius. Esą jie jau buvo naudojami Jugoslavijoje ir Irake.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius apsvarstys galimybę sviedinius su urano antgaliu „Leopard 2“ tankams laikyti „nešvarioms“ branduolinėms bomboms. Tokį pareiškimą paskelbė Rusijos delegacijos vadovas Konstantinas Gavrilovas ESBO saugumo bendradarbiavimo forume, kuris trečiadienį, sausio 26 d., vyksta Vienoje, praneša „RIA Novosti“.

„Įspėjame Vakarus, kad jie neskatintų branduolinių provokacijų ir šantažo“, – sakė Gavrilovas.

Anot jo, tankai „Leopard 2“, taip pat pėstininkų kovos mašinos „Bradley“ ir „Marder“ turi šarvus perveriančius sviedinius su urano šerdimis. Rusijos diplomatas pažymėjo, kad tokių sviedinių panaudojimas gali sukelti teritorijos užteršimą, esą tai jau įvyko Jugoslavijoje ir Irake.

 

Gavrilovas perspėjo, kad jei tokie sviediniai NATO karinei technikai būtų perduoti Ukrainai, tai būtų vertinama kaip „nešvarių branduolinių bombų“ panaudojimas prieš Rusiją su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis.

 

Rusijos delegacijos vadovas taip pat sakė, kad Berlynas pasirinko „vokiečių tankus su kryžiais“ vėl pulti Rusijos kariuomenę. Jis pažadėjo sunaikinti šią techniką ir kitus NATO šalių ginklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(49)
(-42)

Komentarai (6)