Europoje tai būtų šokas, po kurio lėktų galvos: Novosibirsko gyventojai parodė, kokie namai yra miesto centre (Video)  (2)

Novosibirsko gyventojai pasakojo, kad jų namus buvo planuota nugriauti dar SSRS laikais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis namų Novosibirsko centre yra siaubingos būklės, juose buvo uždrausta gyventi dar 1980 metais. Tokie namai jau neremontuojami, nes buvo paskubomis pagaminti kaip laikini.

Žmonės bando perklijuoti išorines namo sienas ruberoidu, nes pro didelius plyšius iš butų išeina šiltas oras. Tačiau tai irgi nepadeda, informuoja „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“ su nuoroda į „Nastojaščeje vremia“.

Tokiuose namuose nėra ne tik centralizuoto šildymo, bet ir elementarios kanalizacijos.

Butui apšildyti reikia 5 tonų anglių per žiemą. Norint kad būtų šilta, kūrenti reikia kas penkias valandas.

Pirtyje jie maudosi kartą per savaitę, o vietoj tualeto naudoja kibirus, kurių turinys išpilamas tiesiai į gatvę, todėl vasarą daug žiurkių ir musių.

Tik 2018-aisiais merija namą pripažino avariniu, žadėdama po 2024 metų gruodžio mėnesio įkurdinti žmones į naujus butus. Tačiau šiais pažadais niekas netiki. Žmonės kalba, kad dabar vyksta karas prieš Ukrainą, vadinasi, vietos valdžia dar ilgai neturės pinigų naujam būstui. Jie ragina valdžią nekariauti prieš Ukrainą, o leisti šiuos pinigus naujo būsto statybai. Novosibirsko merijos duomenimis, mieste yra apie 100 apleistų namų.

 

Visgi yra ir tokių gyventojų, kurie pasiruošę šalti, badauti ir sėdėti purve, kad tik Putinas būtų valdžioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(86)
(4)
(82)

Komentarai (2)