JAV „Facebook“ pagal lankomumą aplenkė „Google“  (10)

Tinklalapių lankomumą fiksuojančios tarnybos „Hitwise“ duomenimis, socialinis tinklalapis „Facebook“ praėjusią savaitę pagal lankomumą JAV aplenkė paieškos sistemą „Google“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Hitwise“ pranešė, jog „Facebook“ aplenkė „Google“ skaičiuojant visos savaitės apsilankymų svetainėse srautą. Anot tarnybos, per praėjusią savaitę apsilankymai „Facebook“ sudarė 7,07 proc. viso JAV interneto srauto, o „Google“ – 7,03 proc. Grafiką galite pažiūrėti čia. Iš „Hitwise“ grafiko matyti, jog per pastaruosius metus „Facebook“ lankomumas JAV nuolat kilo, su nežymiais smuktelėjimais, tuo tarpu „Google“ lankomumas visą šį laikotarpį buvo toks pats. Palyginti su ta pačia savaite praėjusiais metais, „Facebook“ lankomumas išaugo 185 proc., o „Google“ – 9 proc., pranešė Venturebeat.com.

Analitikai teigia, jog „Facebook“ lankomumas nuolat auga ne tik dėl jo teikiamų socialinio tinklalapio paslaugų, bet ir dėl papildomų nemokamų pramogų, tokių kaip žaidimai, balsavimai ir pan. Pavyzdžiui, smarkiausiai augantis žaidimas šiame tinklalapyje „FarmVille“ vos po dviejų mėnesių nuo paleidimo jau turėjo per 11 mln. aktyvių vartotojų. Šiuo metu „FarmVille“ žaidžia per 83 mln. vartotojų.

Vis dėlto kitos lankomumą ir interneto srautą stebinčios bei analizuojančios bendrovės neskuba skelbti, jog „Facebook“ aplenkė „Google“. Pavyzdžiui, „Hitwise“ konkurentė „Comscore“, lankomumą skaičiuojanti pagal pasiekiamumą, vis dar iškelia „Google“ aukščiau už „Facebook“. Anot „Comscore“, „Google“ pasiekia daugiausia – per 81 proc. – JAV interneto vartotojų. Kita panašia veikla užsiimanti įmonė „TechCrunch“ skelbia, jog „Facebook“ vis dar lenkia ne tik „Google“, bet ir „Yahoo“ ir „Microsoft“ svetainės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)