Čekijos prezidentas perspėjo Vakarus – reikia „ruoštis blogiausiam“: kas vyksta?  (2)

Buvęs NATO generolas Peteris Pavelas, laimėjęs Čekijos prezidento rinkimus 2023 metų sausį ir turintis eiti pareigas nuo kovo mėnesio, mano, kad Vakarai turėtų būti atsargūs, siekdami nugalėti Rusiją, kad išvengtų nepageidaujamų tokio pralaimėjimo scenarijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai jis pareiškė Miuncheno saugumo konferencijoje, praneša Censor.NET su nuoroda į „Europos tiesą“.

Komentuodamas tikėtiną karo baigtį po to, kai Ukrainos užsienio reikalų ministerijos vadovas Dmitrijus Kuleba pareiškė apie Krymo grąžinimo neišvengiamumą ir tarptautines Rusijos bausmes, Pavelas teigė, kad Vakarai turėtų susilaikyti nuo vieno ar kito scenarijaus palaikymo.

„Turime būti atsargūs, stumdami Ukrainą į tam tikrą rezultatą. Galbūt kada nors Ukraina pakeis savo viziją“, – pridūrė jis.

Peteris Pavelas pabrėžė, kad Rusijos Federacijos pralaimėjimas turi įvairių scenarijų, įskaitant tuos, kurių Vakarai turėtų vengti.

 

„Gali būti, kad tai prives prie Rusijos žlugimo... Jeigu Rusija žlugs, tai mes galime turėti daugiau problemų, neturėsime su kuo derėtis dėl nusiginklavimo“, – pabrėžė jis.

Pavelas nenurodė, kas konkrečiai, jo nuomone, dėl to turėtų keistis Vakarų veiksmuose, tačiau ragino „būti realistais – tikėtis geriausio, bet ruoštis blogiausiam“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(30)
(-20)

Komentarai (2)