ISW: Rusijoje siūlomas baisus planas - gal įvykti visų Ukrainos branduolinių reaktorių avarinis sustabdymas  ()

Rusijos propagandistai ragina RF smogti elektros infrastruktūrai, kad Ukraina būtų priversta uždaryti savo atomines elektrines.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigiama karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje.

Žinomas Rusijos naujienų platintojas „Readovka“ savo beveik 1,7 mln. prenumeratorių auditorijai pareiškė, kad Rusijos pajėgos turi teikti pirmenybę išorinės atominės elektrinės elektros infrastruktūros eksploatavimo nutraukimui, tikėdamasis, kad dėl to atominė elektrinė Ukrainoje bus sustabdyta avariniu būdu.

„Readovka“ nepasisakė už tai, kad Rusijos pajėgos tiesiogiai atakuotų branduolines elektrines ar bandytų sukelti radiologinius įvykius, o siūlo smogti atskiroms pastotėms, kurios atjungtų elektrą, reikalingą saugiai eksploatuoti elektrinėms, ir taip priverstų Ukrainos pareigūnus uždaryti jėgaines. Dėl to jas būtų labai sunku paleisti iš naujo.

„Readovka“ pareiškė, kad tokių taikinių sunaikinimas trims Ukrainos atominėms elektrinėms už Rusijos okupuotų teritorijų ribų padarytų daug kartų didesnę žalą nei keli pastarieji masiniai raketų smūgiai.

 

„Readovka“ tvirtino, kad vasario 18-osios raketų ataka prieš Chmelnyckio miestą galėjo būti nukreipta į vieną iš Chmelnyckio AE veiklą palaikančių pastočių.

ISW neturi jokių kitų įrodymų, kad Rusija vykdo ar svarsto tokius veiksmus, tačiau pažymi, kad Kremlius gali imtis veiksmų, ketindamas sukelti avarinį Ukrainos branduolinių reaktorių sustabdymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(38)
(-31)

Komentarai ()