Putinas Lužnikų stadione surengė masinį mitingą – „Rusija kovoja už „istorines žemes“ (Video)  ()

Putinas trečiadienį pareiškė, kad Rusija kovoja už savo „istorines žemes“, artėjant vienerių metų kruvinos invazijos į Ukrainą metinėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tėvynės gynėjo dienos (vasario 23 d.) išvakarėse, kuri yra Rusijos nacionalinė šventė, kalbėdamas valstybės surengtame koncerte, V. Putinas pasakė ypač trumpą kalbą susirinkusiai dešimčių tūkstančių žmonių miniai.

„Ką tik girdėjau iš aukščiausios karinės vadovybės, kad kaip tik šiuo metu mūsų istorinėse žemėse vyksta kova už mūsų žmones. Ją veda tokie pat drąsūs kovotojai, kaip ir dabar čia šalia mūsų stovintys kovotojai“, – sakė jis, greta rusų karių.

Prieš prezidento kalbą, kuri truko mažiau nei penkias minutes, pasirodė prokariški menininkai, Rusijos karo veteranai ir grupė ukrainiečių vaikų iš Mariupolio miesto, kuris buvo nusiaubtas pirmaisiais invazijos mėnesiais.

„Šiandien, gindama mūsų interesus, žmones, kultūrą, kalbą ir teritoriją, visa mūsų tauta yra mūsų Tėvynės gynėja“, – sakė Putinas. „Lenkiuosi jums visiems“.

Didžioji dalis to, ką Putinas pasakė, atkartojo jo žodžius iš jo antradienio kalbos apie šalies padėtį, taip pat ankstesnes kalbas, kurias jis pasakė nuo karo pradžios.

Po himno atlikimo Putinas ant scenos paspaudė rankas kariškiams, o stadione skandavo „Rusija!“.

„Kai esame kartu, niekas negali būti mums lygus. Už rusų tautos vienybę!“, - sakė Putinas, prieš ragindamas minią skanduoti „Rusija!“ dar kartą.

 

Dešimtys tūkstančių žmonių ištvėrė minusinę temperatūrą ir dalyvavo renginyje – likus dviem dienoms iki vienerių metų invazijos į Ukrainą metinių – Maskvos Lužnikų stadione, kuriame 2018 m. vyko pasaulio futbolo čempionato finalas.

Renginyje dalyvavo daugiau nei 200 000 žmonių, pranešė naujienų agentūra „Interfax“, remdamasi Rusijos policijos pareiškimu.

Tarp pasirodymų ir kalbų daugelis mojavo Rusijos trispalvėmis vėliavomis ir tyliai plojo.

Kaip ir ankstesniuose tokiuose oficialiuose mitinguose, didžiąją minios dalį, regis, sudarė valstybinių įmonių ar vyriausybinių agentūrų darbuotojai, kuriems viršininkai liepė atvykti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(30)
(-29)

Komentarai ()