[Žinios trumpai] ISW: „su Minsku bus didelės problemos, NATO turi skubiai ruoštis“  ()

Nepriklausomai nuo įvykių Ukrainoje, Kremliui pavyks padidinti savo įtaką Minskui, įsitikinę Karo studijų instituto analitikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijai perimant Baltarusiją, ISW davė NATO tvirtų patarimų, kaip stiprinti aljanso rytinį flangą.

Tokią nuomonę išsakė Karo studijų instituto analitikai. NATO turėtų aktyviai ruoštis tam, kad Maskva visiškai kontroliuos Minską. ISW analitikai neabejoja, kad nepaisant galutinio karo Ukrainoje rezultato, V. Putinas ir toliau darys spaudimą Minskui, norėdamas visiškai pavergti Baltarusiją.

NATO turėtų sunerimti, nes Rusijos Federacija labai priartės prie rytinio flango. Panaši situacija bus ir tuo atveju, jei V. Putinas išlaikys savo kontrolę Kryme ir kairiajame Chersono regiono krante.

Dabar tikroji išeitis iš šios situacijos yra tokia: Kyjivas atgauna visas prarastas žemes ir tampa patikimu Aljanso partneriu jo rytiniame flange. Ekspertai teigia, kad antrasis scenarijus yra realesnis, nes dabar su Baltarusija nieko padaryti neįmanoma, tačiau visiškai išvyti Rusijos kariuomenę iš Ukrainos teritorijos yra įtikėtina. Nuo praėjusių metų V. Putinas naudojasi Baltarusijos teritorija, kad surengtų smūgius prieš ukrainiečius. Diena anksčiau Ukrainos žvalgyba pranešė, kad V. Putinas turi planą dėl Baltarusijos „šliaužiančios aneksijos“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(20)
(-9)

Komentarai ()