Kremlius kapituliuoja! Skelbiama, kas nutiko po audringos Prigožino reakcijos  (7)

„Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas ketvirtadienį (vasario 23 d.) pareiškė, kad jo kariams buvo išsiųsta labai reikalinga amunicija po viešo ginčo, kuriame jis apkaltino karinę vadovybę išdavyste.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prigožinas trečiadienį paskelbė šiurpų vaizdą, kuriame užfiksuota dešimtys vyrų, kurie, jo teigimu, žuvo dėl to, kad vadai, įskaitant gynybos ministrą Sergejų Šoigu ir Generalinio štabo viršininką Valerijų Gerasimovą, nesuteikė jo samdiniams amunicijos. Ministerija kaltinimą atmetė.

Ketvirtadienį paskelbtame garso klipe Prigožinas sakė manantis, kad jo ir kitų spaudimas Gynybos ministerijai pasiteisino ir kad jam buvo pranešta, kad amunicija jau yra pakeliui.

„Kol kas viskas yra popieriuje, bet mums buvo pasakyta, kad pagrindiniai dokumentai jau pasirašyti“, – sakė Prigožinas.

„Norėčiau padėkoti visiems, padėjusiems tai padaryti. Jūs išgelbėjote šimtus, o gal tūkstančius gyvybių vaikinų, kurie gina savo tėvynę, suteikėte jiems galimybę gyventi toliau“.

 

Ministerija antradienio vakarą išplatintame pareiškime teigė, kad kaltinimai, kad Ukrainoje kovojanteims „Wagner“ samdiniams trūksta sviedinių, yra „visiškai netiesa“, ir skundėsi – neminint Prigožino vardo – dėl bandymų sukurti skilimus, kurie veikė „vien tik priešo naudai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(90)
(-68)

Komentarai (7)