„Puolimo būriai su didžiule ugnies jėga“. Naujas pavojus Ukrainai - skelbiama, ką sugalvojo Rusijos generolai  ()

Naujoji Rusijos armijos taktika numato „puolimo būrių“ kūrimą kaip lanksčius elementus, pabrėžiančius didžiulę ugnies jėgą, tačiau turinčius šarvuočių ekonomiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenės vadovybė pakeitė puolimo operacijų taktiką ir pradėjo naudoti vadinamuosius „puolamuosius būrius“, kurie yra sustiprinti batalionai, daugiausia dėmesio skiriant artilerijai.

Kaip rodo Tatarigami_UA „Twitter“ paskyra, ši taktika iš tikrųjų yra „Wagner“ naudojamos taktikos kopija.

Pagal šią medžiagą, puolamasis būrys sudaromas iš 2-3 kuopų, vadovybės ir artilerijos paramos vienetų, taip pat tankų grupių, žvalgybos, EW (elektroninio karo), oro gynybos, ugnies palaikymo, UAV, medicininės evakuacijos, liepsnosvaidininkų, inžinerijos šturmo, ir rezervo.

Pagrindinis elementas – šturmo būrys, susidedantis iš 12-15 „puolančiųjų“, kurie papildomai kovoja grupėmis po 3 žmones. Prie jų pridedamos ugnies priemonės, minosvaidžio ar atskiro pabūklo D-30 pavidalu, vienas pėstininkų kovos mašinų vienetas, taip pat evakuacijos skyrius.

Keli tokie būriai sudaro „puolimo kuopą“.

Kelios kuopos sudaro „puolimo batalioną“, kuris savo ruožtu turi papildomą artileriją (šešis savaeigius pabūklus ir šešias velkamas haubicas), šarvuotąją grupę (ginkluota 3 tankais), taip pat lengvesnės įrangos ir pajėgų komplektą, kurį galima panaudoti sustiprinti batalioną, pavyzdžiui, padaliniais su reaktyviniais liepsnosvaidžiais. Taip pat galima suteikti oro gynybą su keliais ZU-23-2 ir MANPADS.

 

Vadove taip pat pateikiami pagrindiniai puolimo operacijų organizavimo ir valdymo aspektai. Visų pirma, savos artilerijos ugnies valdymas „nužeminamas“ iki kuopos ar net būrio vado lygio. Svarbus vaidmuo skiriamas papildomų ugnies poveikio priemonių, tokių kaip AGS-17, naudojimui, kurios turėtų šaudyti iš uždarų pozicijų iš 600–1700 metrų gylio.

Pabrėžiama, kad pauzė tarp artilerijos apšaudymo pabaigos ir pozicijų šturmo turi būti trumpesnė nei viena minutė. Atskiras punktas skirtas tam, kad šturmo grupė neturi teisės evakuoti sužeistųjų, o tik perduoda informaciją apie jų buvimo vietą.

 

Pažymėtina, kad UAV nerekomenduojama naudoti stebint šturmo operacijas dėl didelės tikimybės pamesti droną. Tačiau jo naudojimas žvalgybai yra pageidautinas.

Šarvuočių grupė gali būti suskirstyta į būrius arba veikti kartu, o pagrindinės „puolimo bataliono“ artilerijos ugnies valdymas patikėtas jos vadui. Taip pat akcentuojamos rekomendacijos dėl veiksmų miško plotuose: draudžiama judėti už miško masyvo ribų, o „puolimo būrys“ turi judėti rombo forma.

Apskritai galima pastebėti, kad ši taktika yra susijusi su šarvuočių ekonomija, tačiau ji vis tiek akcentuoja artilerijos ugnį. Tuo pačiu metu toks „puolimo batalionas“ neturi išvystytos užnugario atramos ir koncentruojasi tik tiesiogiai į puolimo veiksmus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(12)
(-4)

Komentarai ()