Debiutuoja pirmasis Europoje 3D TV kanalas  (7)

Balandžio 3 dieną pradės veikti pirmasis Europoje skaitmeninės erdvinės televizijos (3D TV) kanalas. Juo bus transliuojamos D. Britanijos palydovinės TV bendrovės „BskyB“ programos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sky 3D“ paslauga galės naudotis su 3D vaizdo transliacijų technologija suderinamus televizorius turintys vartotojai. Erdvinio vaizdo efektas sukuriamas dėvint specialius akinius, skelbia dienraštis „Guardian“. „BskyB“ erdvinės TV kanalas debiutuos tiesiogine D. Britanijos „Premier“ lygos futbolo varžybų tarp „Manchester United“ ir „Chelsea“ komandų transliacija.

Pranešama, kad „Sky3D“ paslaugą jau užsisakė apie 1000 3D televizorius turinčių Anglijos ir Airijos barų, kurie futbolo aistruoliams dalins specialius akinius varžyboms žiūrėti. Tačiau pirmuoju 3D TV kanalu bus transliuojamos ne tik futbolo varžybos (šiemet numatyta parodyti dar 5 „Premier“ lygos transliacijas) – žiūrovams bus siūlomi 3D filmai, dokumentika, meno ir kitos programos.

3D TV programų turinys ruošiamas filmuojant specialiomis 2 objektyvų TV kameromis, kurios fiksuoja atskirą vaizdą kairei ir dešinei žiūrovo akiai. Pasak „BskyB“ atstovų, „Sky3D“ kanalo programos iš pradžių bus rodomos tik tam tikromis valandomis, tačiau ilgainiui transliacijų apimtis išsiplės. Šis TV kanalas esą bus suderinamas ir su aktyviosios, ir su pasyviosios 3D TV formatais – tai reiškia, kad žiūrovai galės naudotis ir 3D akiniais, nereikalaujančiais papildomo maitinimo šaltinio.

Erdvinės TV paslaugų kainos „BskyB“ kol kas neskelbia. Pirminiu tokios paslaugos teikimo laikotarpiu bendrovės klientai papildomai nebus apmokestinami, teigiama pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: