[ŽT] Kyjivas sureagavo į Lukašenkos isteriją: skelbiamas oficialus atsakymas  ()

Ukrainos prezidento kanceliarija sureagavo į Baltarusijos diktatoriaus kaltinimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas patikino, kad Rusijos karinio lėktuvo „A-50“ susprogdinimas Baltarusijos aerodrome nėra terorizmas.

Taip jis socialiniame tinkle „Twitter“ reagavo į Baltarusijos diktatoriaus Aleksandro Lukašenkos kaltinimus, skirtus Ukrainos valdžiai.

Kovo 7 dieną A. Lukašenka užpuolė Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį dėl įvykio su Rusijos lėktuvu, kuris buvo panaudotas agresijai prieš Ukrainą. Incidentą jis pavadino „teroristine ataka“ ir „sabotažu“. M. Podoliakas, komentuodamas šiuos žodžius, teigė, kad teroro aktas buvo Rusijos raketos, skridusios iš Baltarusijos į Ukrainos miestus ir kaimus. O sabotažas, jo žodžiais, buvo diversinės grupės įsiskverbimas į Ukrainą per Baltarusijos sieną.

„Smūgis „A-50“ yra antiteroristinis veiksmas“, – pareiškė M. Podoliakas. Apie sprogimus Baltarusijos Mačiuliškių aerodrome tapo žinoma vasario 26-osios vakarą.  

Bepiločio lėktuvo pagalba Baltarusijos partizanai susprogdino Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų „A-50“. Tai brangus išankstinio įspėjimo ir valdymo orlaivis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(247)
(7)
(240)

Komentarai ()