Sausio 20 d. įvyko galingas lūžis: Vakarai kai ką slapta sutarė  ()

„The Economist“: Ukraina kaupia pajėgas puolimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beveik trečdalis Ukrainos kariuomenės netrukus turės NATO standarto ginklus.

Kaip pranešė Censor.NET, tai teigiama „The Economist“ straipsnyje „Ukraina kaupia pajėgas puolimui“.

„Gruodį JAV ir JK suprato, kad užsitęsęs karas neatitinka Vakarų interesų. Be to, Rusija pasirodė esanti dar silpnesnė, nei manyta anksčiau“, – pažymėjo straipsnio autoriai.

Lūžis įvyko sausio 20 dieną aštuntajame Ukrainos gynybos kontaktinės grupės posėdyje, rašo leidinys. Ten sąjungininkai sutiko apginkluoti Ukrainą.

Žurnalistai pastebi, kad ginklų atgabenimo į Ukrainą tempas „iš srovelės virto srove“.

„Visos karinės pagalbos, kurią Pentagonas žadėjo nuo karo pradžios, 40 % – daugiau nei 8 milijardai dolerių – pasiekė per tris mėnesius po gruodžio 9 d. Europos gynybos pareigūnas teigia, kad vien tik sausį Vokietijoje sutartos ginklų siuntos sudaro du trečdalius visų 2022 m. į Ukrainą išsiųstų ginklų siuntų. Į JAV karinės pagalbos paketą įeina šarvuota tiltų klojimo įranga, kuri bus gyvybiškai svarbi bet kokiam puolimui pietuose ar rytuose“, – rašoma straipsnyje.

 

Dėl to, pažymi leidinys, Ukrainos kariuomenė transformuojama ir beveik trečdalis Ukrainos kariuomenės netrukus turės NATO standarto ginklus.

Jei praėjusių metų pabaigoje Ukrainos ir Vakarų ginkluotės santykis buvo 1:5, tai atėjus pagalbai, jis turėtų sumažėti iki 2:5, teigia autoriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(1)
(50)

Komentarai ()