Lietuvių sukurtas įrenginys tapo metų gaminiu Didžiojoje Britanijoje!  ()

Lietuvos aukštosios inžinerijos bendrovė „Yukon Advanced Optics Worldwide“ nuskynė britų „Metų gaminio“ apdovanojimus už termovizinius žiūronus „Merger LRF XP50“. Jam suteiktas „British Shooting Awards“ Metų naktinio matymo įrenginio apdovanojimas. Be to, JAV Las Vegase vykusioje parodoje „SHOT show“ šiemet pagrindinis JAV žurnalas grobuonių medžiotojams „Predator Xtreme Magazine“ „Pulsar“ skyrė metų prekių ženklo titulą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mūsų aukštosios optinės inžinerijos kūrėjams šie įvertinimai svarbūs, nes tokius apdovanojimus kaip „Great British Shooting“ skiria ne tik įrangą vertinantys gamtos tyrinėtojai bei medžiotojai, bet ir profesionalai, išsamiai tiriantys produktų technines savybes ir kokybės aspektus. Konkurencija pasaulinėje rinkoje, kurioje varžosi Europos, Azijos, JAV technologijų kūrėjai, yra aštri ir mes didžiuojamės galėdami toliau išlaikyti daugiau nei pusę pasaulinės rinkos šioje srityje“, – sakė „Yukon Advanced Optics Worldwide“ komunikacijos vadovas Germanas Kavalskis.

Pasak jo, apie 90 proc. „Pulsar“ prekės ženklo civilinės optikos prietaisų, naudojamų gelbėjimo, saugumo,  kelionių, medžioklės, jūrų pramonės ir kitose srityse, eksportuojami į JAV ir Europą. Šiemet „Thermion XP 50 LRF“ geriausiu metų termoviziniu taikikliu įvardijo amerikiečių žurnalas „Ballistic‘s Best“, o 2021 m. „Pulsar“ gaminiai buvo įvertinti JAV šaulių asociacijos apdovanojimais. 

Paroda „The British Shooting Show“ rengiama penktus metus ir kaskart sulaukia apie 40.000 lankytojų. Jų kartu su komisija išrinkti ir apdovanoti „Pulsar“ „Merger LRF XP50“ žiūronai praplečia regos galimybių ribas: jie mažina akių nuovargį stebint aplinką ilgesnį laiką, rodo natūralesnį ir detalesnį vaizdą net tada, kai aplinkos sąlygos nepalankios stebėjimui arba kai tamsoje temperatūrų skirtumai aplinkoje yra itin maži.

„Merger“ serijos prietaisai turi visus geriausius technologinius komponentus ir sprendimus, kuriuos galime rasti rinkoje.  Šį termovizinį prietaisą mūsų distributoriai įvertino ypač aukštais balais, pažymėdami jo ergonomišką dizainą ir puikią vaizdo apdorojimo kokybę“, – kalbėjo G. Kavalskis.

 

Tarp „Yukon Advanced Optics Worldwide“ aukščiausios klasės „Pulsar“ prekių ženklo gaminių yra ne tik „Merger LRF XP50“ ir „Thermion XG50“, bet ir šį vasarį į rinką išleista „Telos“ linija. Tai – pirmieji modernizuojami, arba „ateičiai atsparūs“ įmonės gaminiai, kuriuos vartotojai galės atnaujinti patys, keisdami sensorių, matricas ir baterijas, kai šie rinkoje pasirodys naujesni ar galingesni. „Pulsar“ prekės ženklo įrenginiai itin tvirti, ilgaamžiai, atsparūs vandeniui, testuojami itin sudėtingose sąlygose. Juos naudoja gelbėjimo tarnybos, įskaitant Naujosios Zelandijos gelbėtojus ir Norvegijos greitąją oro pagalbą, kurios gelbėtojai iš sraigtasparnių per šiuos žiūronus gali pastebėti fjorduose paklydusius žmones.

 

„Yukon Advanced Optics Worldwide“ produkcija eksportuojama į daugiau kaip 70 šalių. Didžiausią įrenginių gamybos dalį įmonė vykdo gamyklose Vilniuje ir Daugpilyje (Latvija). „Yukon“ įmonių grupę sudaro 9 bendrovės, jose dirba apie 1000 darbuotojų. Visame produktų, pažymėtų „Pulsar“ ir „Yukon Advanced Optics“ prekių ženklais, portfelyje – daugiau nei 200 optinės inžinerijos gaminių. Lietuvoje pagrindinę būstinę ir gamyklą turinti bendrovė šioje srityje per 30 gyvavimo metų pristatė rinką keičiančių inovacijų, tokių kaip įrenginių skaitmeninimas, jų valdymo ir vaizdų dalijimosi programėlės „Stream Vision“ ir „Stream Vision 2“, gaminių formos ir technologijų inovacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(66)
(3)
(63)

Komentarai ()