Rusija Ukrainoje pirmą kartą smogė galingu ginklu „Grim-E1“: kas žinoma (Foto, Video)  ()

Amunicija turi dvi savybes – reaktyvinį variklį ir sparnus, kurie išsiskleidžia skrydžio metu. Didžiausias atstumas gali būti iki 120 km.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos oro ir kosmoso pajėgos pradėjo naudoti hibridinę raketą „Grim-E1“, sukurtą sovietinio X-38 pagrindu. Tai tapo žinoma iš internete pasklidusių vaizdų.

Nuotraukose kažkur lauko viduryje buvo rastos raketos liekanos, kaip teigiama, tai „Grim-E1“. Tai liudija būdingi sparnai, kurie išsiskleidžia skrendant.

Antrasis bruožas yra reaktyvinis variklis – tai padidina raketos iki 120 km. Tačiau tokį atstumą galima pasiekti tik paleidus iš maksimalaus 12 km aukščio. Taip pat lėktuvo paleidėjo greitis turėtų būti 1600 km/val. Jei šių reikalavimų nesilaikoma, žalos diapazonas labai sumažėja – 5 km aukštyje jau bus apie 35 km.

 

Valdomos raketos masė yra 594 kg, o kovinės galvutės – 315 kg. Taip pat yra „Grim-E2“ versija be variklio, šioje versijoje žalos atstumas iki 65 km, o svoris sumažintas iki 165 kg.

Į raketą įmontuota GPS navigacinė palydovinė sistema ir inercinė sistema. Pirmoji jos demonstracija įvyko 2015 m. Iki 2019 metų Rusijos Federacija paskelbė baigusi abiejų raketos versijų bandymus. Tačiau Rusijos Federacijos gynybos ministerijos užsakymo dėl raketų gamybos nebuvo

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(15)
(-11)

Komentarai ()