To dar nebuvo: Prigožinas pradeda neįtikėtiną operaciją prieš Kremlių  ()

Vienas artimiausių diktatoriaus Vladimiro Putino bendražygių gali tapti kitu „Wagner“ teroristinės grupuotės vadeivos Jevgenijaus Prigožino karo su Rusijos saugumo pajėgomis taikiniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešama Karo tyrimų instituto (ISW) parengtoje santraukoje.

Analitikai teigia, kad J. Prigožinas pranešė apie tariamą spaudos prašymą, kuriame atskleidžiamas V. Putino ir Rusijos saugumo tarybos sekretoriaus N. Patruševo sąmokslas neutralizuoti ir susilpninti „Wagner“ grupuotės įtaką – esą Patruševas mano, kad J. Prigožinas bandys suvienyti po karo su Ukraina likusius „Wagner“ teroristus ir bandys užgrobti valdžią Rusijoje, todėl reikia juos pašalinti.

ISW rašo, kad nėra jokios informacijos, leidžiančios manyti, jog tokie pokalbiai vyko, o žiniasklaida neskelbė jokios medžiagos šiuo klausimu – tikėtina, kad Prigožinas sugalvojo sąmokslą informacinėms operacijoms vykdyti.

Institutas mano, kad Prigožinas gali kurti informacinę aplinką, kad apkaltintų Patruševą dėl „Wagner“ grupės nesėkmių, todėl Rusijos saugumo tarybos sekretorius gali būti kitas Prigožino žiniasklaidos atakų taikinys po jo informacinių kampanijų prieš Rusijos gynybos ministeriją ir Generalinį štabą.

 

Žvalgyba anksčiau pranešė, kad Prigožinas vis dar priklauso Putino aplinkai ir išlaiko savo įtaką Rusijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(3)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: